×

Полтавців навчатимить фрілансу та основ віртуальної зайнятості

Полтавська міськрайонна філія Полтавського обласного центру зайнятості повідомляє про можливість пройти навчання за унікальною програмою «Підвищення рівня віртуалізованої зайнятості та стимулювання фрілансу серед незахищених верств населення міста Полтави».

Таку можливість полтавська громада отримала за сприяння канадського Фонду підтримки місцевих ініціатив (The Canada Fund for Local Initiatives) та Посольства Канади в Україні.

За словами організаторів, участь у проекті безплатна і стартує вже з 1 листопада. Саме навчання відбуватиметься у форматі семінарів та тренінгів. А лекторами виступатимуть фахівці з підбору персоналу, спеціалісти з фрілансу, IT-фахівці та представники органів державної влади.

На думку організаторів проекту, таке навчання допоможе сформувати у незахищених верств населення та студентів практичні навички віртуального працевлаштування.

З огляду на це курс передусім розрахований на:

  • безробітних осіб, безробітних осіб з інвалідністю, безробітних матерів, безробітних внутрішньо переміщених осіб, учасників бойових дій;
  • студентів 3-4 курсів бакалаврату та 5-6 курсів магістратури закладів вищої освіти м. Полтави.

Навчання буде здійснюватися протягом місяця у три сесії:

  • Перша група слухачів – з 1 листопада по 29 листопада 2019 року;
  • Друга група слухачів – з 2 січня по 31 січня 2020 року;
  • Третя група слухачів – з 3 лютого по 27 лютого 2020 року.

Протягом навчання учасники програми отримають практичні знання щодо підготовки та написання резюме. Вони дізнаються, як використовувати соціальні медіа та on-line-платформи для побудови майбутньої кар’єри, а також отримають практичні навички у сфері фрілансу та у створенні власного бізнесу, використовуючи нові форми зайнятості у віртуальному просторі. По завершенні навчальної програми всі учасники отримають сертифікати про проходження курсу.

Для участі у проекті необхідно заповнити та надіслати електронну заявку за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSffZWbnGZH2ZMQ2aMOFrV5xd079UL4KNA-2bxScB_ElPW_weQ/viewform)

Реєстрація триває до 1 листопада. Відбір учасників буде відбуватись на конкурсній основі, кількість місць обмежена.