×

Понад 700 українських педагогів успішно пройшли першу сертифікацію

705 педагогів з 857-и вчителів початкової школи, які зареєструвалися, успішно пройшли першу пілотну сертифікацію. Про це оголосила Міністр освіти і науки Ганна Новосад 28 листопада, в межах Форуму учасників пілотного експерименту НУШ «Агенти змін» (https://mon.gov.ua/ua/news/ganna-novosad-vitayemo-705-vchiteliv-yaki-pershimi-projshli-sertifikaciyu).

Визначення вчителів, що пройшли сертифікацію, залежало від того, чи взяли участь педагоги у всіх обов‘язкових етапах пілоту, а також чи подолали встановлений спецкомісією поріг склав / не склав з 2 основних етапів сертифікації.

Загалом в останньому етапі – проведенні незалежного тестування – взяли участь 807 вчителів. З них 31 учасник не завантажив власне е-портфоліо і був знятий з сертифікації з технічних причин.

27 листопада відбулося друге засідання комісії при Міністерстві освіти і науки України з визначення результатів сертифікації педагогічних працівників.

В її межах експерти визначили граничну кількість балів, які необхідно було набрати для успішного складання сертифікації.

Вона становить:

– за етап вивчення практичного досвіду роботи учасників – 72 бали,

– за етап незалежного тестування – 50 балів.

Термін дії сертифікатів – 3 роки. Вони починають діяти ‪з 01.01.2020, кінцевий строк дії – ‪31.12.2022.