×

Послаблення карантинних обмежень: що дозволено

З 16 червня 2021 року вся територія України перейшла до «зеленого» рівня карантинних обмежень. Додатково урядом  були встановлені нові карантинні норми.

Так,  в “зеленому” рівні карантину  дозволяється:

Перетинати КПВВ та державний кордон  без  зобов’язання встановлювати додаток «Вдома». Іноземцям  завжди обов’язково потрібно мати страховий поліс на випадок захворювання на COVID-19, та одну із наступних позицій:

  • негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР (не більше як за 72 години до перетину кордону),
  • негативний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 (не більше як за 72 години до перетину кордону),
  • документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях, виданий відповідно до ММСП або відповідно до укладених Україною міжнародних договорів про взаємне визнання документів про вакцинацію.

Робота закладів громадського харчування, розважальних закладів, (нічних клубів), кінотеатрів та залів інших сфер культури,  а також проведення  інших  масових заходів   за умови носіння масок. Обмеження по часу роботи закладів відсутні.

Новими нормами передбачено також необов’язкове носіння масок за наявності в  організаторів, а також  усіх учасників заходу одного з таких документів:

  • негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР (не більше як за 72 години до проведення заходу),
  • негативний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 (не більше як за 72 години до проведення заходу),
  • документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях.

Також  передбачена  можливість одночасного встановлення по всій території країни “зеленого” або “жовтого” рівня карантинних обмежень, “помаранчевий” та “червоний” буде визначатись в межах регіону.

З іншими карантинними нормами можна ознайомитись за посиланням: http://bit.ly/3xt053w.