×

«Програма підтримки ОСББ» від «Рідного міста» – суцільний фарс!

Цими днями відбулося 36-те чергове пленарне засідання депутатів сьомого скликання. На порядок денний винесли 76 питань. Засідання вперше провели в оновленій сесійній залі, на ремонт якої нещодавно з місцевого бюджету витратили майже півмільйона гривень. При цьому ремонт робили, мотивуючись тим, що в перспективі збільшиться кількість депутатів з 42 до 54 осіб за рахунок представників селищ та сіл, які незабаром увійдуть до складу Полтавської ОТГ. Проте нині достеменно відомо, що такі зміни не відбудуться і кількість депутатів залишиться незмінною.

На сесійне засідання міськради прийшли 27 депутатів із 42. Серед відсутніх – команда Матковського, яка принципово відмовилася брати в ньому участь. Причиною цього стало те, що більшість сесійних питань продиктовані лише інтересами можновладців та нинішніх чиновників і ні в якому разі не полтавців, зауважив Андрій Матковський.

– Питання, винесені на сесію, – некоректні й не відповідають реальним інтересам громади. За два місяці до закінчення каденції цих депутатів планується створювати черговий новий департамент, призначати керівників, знову витрачати бюджетні кошти на космічні заробітні плати чиновникам. Ми категорично виступаємо проти цього. Не менш яскравим прикладом стали і зміни до місцевого бюджету. Готуючись до сесії, ми навіть не мали можливості їх детально вивчити та обговорити. На початку цього року коаліція Шамоти-Удовіченка не підтримала програму ремонту комунальних житлових будинків, запропонувала людям створювати ОСББ і прийняла програму підтримки ОСББ.

Проте, як зауважує Андрій Матковський, уся ця програма була суцільним фарсом і відвертим «заграванням» з головами ОСББ. Оскільки вже на цій сесії коаліціанти знімають 30 млн грн з цієї програми. У результаті «Рідне місто» обдурило людей – у 2020 році залишилися не відремонтованими ні комунальні будинки, ні будинки ОСББ.

 – На сьогодні ми як депутати отримуємо від людей сотні прохань та звернень щодо ремонту полтавських будинків. Пишуть нам та паралельно звертаються до міськради. Однак там лише відписки. Мовляв, кошти не передбачені. Але в бюджеті є зекономлені кошти, проте на ремонти будинків, які цього реально потребують, їх просто не направляють. Натомість завжди знаходять чималі кошти на зарплати собі та своїм соратникам, а також на ремонти власних кабінетів та залів. Певен, що краще б їх спрямували на щось справді необхідне полтавцям, наприклад, виплатили б по 1 тис. грн пенсіонерам та по 5 тис. грн медикам, які мужньо борються з пандемією COVID-19. А щодо ремонту сесійної зали, то взагалі це нахабний вчинок представників коаліції Шамоти-Удовіченка. Оскільки кількість депутатів не збільшиться, і майже півмільйона гривень витрачено марно. Особисто мені було б соромно перебувати в цій залі, у той час як наші пенсіонери по копійці збирають гроші на необхідні їм ліки та з усіх сил намагаються звести кінці з кінцями, – зауважив депутат.

Андрій Матковський сподівається, що полтавці зроблять висновки з діяльності депутатів коаліції Шамоти-Удовіченка і в наступній каденції їх там не буде.