×

Просто і зі смаком: ТОП-5 рецептів сирних паличок

Сирні палички прекрасні у всьому – адже їх можна подавати в якості закуски з будь-якого приводу. Це смачне частування ніколи не залишиться не поміченим з тієї причини, що вона, як божевільна смачне.

  1. Сирні палички за 15 хвилин
Сирні палички за 15 хвилин
Сирні палички за 15 хвилин © depositphоtos

Складові:

  • Сіль;
  • Борошно;
  • Вода (окріп) – 6 ст. л.;
  • Молоко – 6 ст. л.;
  • Сир твердий – 2 ст. л.

Як приготувати:

  • У холодну молоко додай кип’яченої води, сіль. Поступово введи борошно.
  • Замісити туге тісто.
  • До тесту додай 2 ст. л. з гіркою тертого сиру.
  • Добре перемішати тісто.
  • Розкачай тісто (тонший) в прямокутник і розріж на смужки.
  • Посмаж в маслі на середньому вогні з 2-х сторін.
  1. Рисові сирні палички
Рисові сирні палички
Рисові сирні палички © depositphоtos

Інгредієнти:

  • Рис  – 100 г
  • Яйце куряче – 2 шт
  • Борошно пшеничне / Борошно (+ на обсипання) – 4 ст. л.
  • Приправа
  • Чорний перець
  • Вода – 1 ст. л.
  • Сухарі панірувальні / Панірування – 150 г
  • Масло рослинне (для смаження)
  • Сир голландський – 100 г

Як приготувати:

  • Рис звари до готовності і остудити до кімнатної температури.
  • Додай 1 ціле яйце і жовток від другого яйця, ваші улюблені приправи.
  • Всип борошно, гарненько перемішати.
  • Сир наріж довгими брусочками
  • Злегка присипаючи борошном, формуємо з тіста спочатку корж, поклажі сир, надай форму палички.
  • Білок, що змішай з водою. Рисову паличку спочатку вмочи в суміш білка і води, потім обваляй в борошні, знову вмочи в білок і паніруй в сухарях
  • Обсмажуй у фритюрі до золотистого кольору. Виклади на серветку, щоб скло зайве масло.
  1. Сирні палички з листкового тіста
Сирні палички з листкового тіста
Сирні палички з листкового тіста © depositphоtos

Складові:

  • Тісто листкове – 450 г;
  • Сир твердий (можна плавлений) – 100 г;
  • Яйце куряче – 1 шт;
  • Кунжут – 1 ст. л.;
  • Масло рослинне (для змащування форми) – 1 ст. л.

Як приготувати:

  • Приготуй продукти, пергамент і лист для випічки. Лист змасти олією і вистелити пергаментом.
  • Листкове тісто добре розморозимо.
  • За допомогою вилки збий сире куряче яйце. Тісто розгорни. Добре змасти збитим яйцем розкатаний пласт листкового тіста.
  • Наріжемо тісто смужками, товщина яких не повинна перевищувати 1 сантиметр. Посип смужки кунжутом.
  • Скрути спіральками і виклади на деко. Посип натертим на дрібній тертці сиром.
  • Постав їх в розігріту до 220 градусів духовку і випікати приблизно 10 хвилин, до появи рум’яної скоринки.
  • Готові палички дістань з духовки, дай їм трохи охолонути і подавай до пива, чаю або ж до кави.
  1. Сирні палички з кунжутом
Сирні палички з кунжутом
Сирні палички з кунжутом © depositphоtos

Складові:

  • Сир твердий – 250 г;
  • Яйце куряче – 1 шт;
  • Кунжут – 3 ст. л.;
  • Масло вершкове – 50 г;
  • Молоко – 50 мл;
  • Борошно пшеничне / Борошно – 300 г;
  • Жовток яєчний (для обмазки) – 1 шт.

Як приготувати:

  • Пыдготуй інгредієнти.
  • Насіння кунжуту обсмаж.
  • Сир натри на дрібній тертці. Яйце збий.
  • До збитого яйцю даси молоко.
  • Додай натертий сир, вершкове масло (м’яке);
  • У три прийоми поклади порціями борошно, перемішати.
  • Виклади тісто на посипану борошном поверхню. За допомогою качалки розкачай тісто.
  • Щедро посип поверхню тесту кунжутом, прокатати качалкою. Яєчний жовток збий, повапниш їм поверхню.
  • Тісто наріж на смужки, викладі на деко, випікати при t 180 градусів 20 хвилин.
  1. Сирні палички на сметані
Сирні палички на сметані
Сирні палички на сметані © depositphоtos

Складові:

  • Борошно пшеничне / Борошно (для тіста) – 300 г
  • Жовток яєчний (для тіста) – 1 шт
  • Масло вершкове (для тіста (маргарин)) – 130 г
  • Сир твердий (для тіста) – 100 г
  • Дріжджі (для тіста) – 20 г
  • Молоко (для тіста) – 50 мл
  • Сметана (для тіста) – 2 ст. л.
  • Сіль (для тіста (дрібка)
  • Сир твердий (для присипки) – 100 г

Як приготувати:

  • Масло порубати ножем в дрібну крихту, окремо в невеликій кількості теплого молока розведіть дріжджі.
  • Потім масло розітри з борошном до однорідної маси
  • Додай до цієї маси сир, жовток, розведені в молоці дріжджі, сіль і сметану. замісити тісто
  • Сформуй кульку. Залиш його на 1 годину.
  • Відірви від тесту невеликі шматочки і формуй кульки, а потім і палички (довжиною близько 10 см). Виклади їх на деко, (можна змастити жовтком) посипаємо кмином, коріандром і випікати при температурі 180 градусів 10 15 хвилин.