×

Рятувальники Полтавщини забезпечують безпеку на Водохреще

З нагоди святкування Водохреща рятувальники чергують поблизу офіційно визначених місць на водоймах, аби гарантувати безпеку громадян під час купання.

У районах Полтавщини органи місцевої влади заздалегідь визначили місця для купання громадян, по області таких 43. Загалом, на постах чергуватиме 138 чоловік особового складу ДСНС та 36 одиниць техніки.

ДСНС України у Полтавській області нагадує:

Зважте на те, що бажано мати досвід занурень в холодну воду, а якщо у вас хворе серце – краще взагалі відмовитися від купання.

Перебування в крижаній воді у незагартованих людей може призвести до загального переохолодження  організму. За перших ознак переохолодження – тремтінні, посинінні шкіряних покривів, губ, болі у пальцях рук і ніг – людині слід негайно надати допомогу. При легкому переохолодженні постраждалого достатньо тепло одягти, напоїти гарячим чаєм. У разі середнього і важкого переохолодження – розтерти вовняною тканиною, зробити масаж усього тіла і тепло вдягнути. Зігрівання має бути поступовим, щоб не було різкого перепаду температур.

Також, рекомендуємо не заходити у воду в нетверезому стані. Крім того, під час святкування не залишайте поблизу водойм без нагляду дітей.