×

Рівень недовіри до секретаря міської ради Олександра Шамоти зашкалює

Полтавці недовіряють секретареві Полтавської міської ради Олександру Шамоті. Такі результати опитування опублікували на Фейсбук у соціологічній групі «Polltava». Його проводили 14-16 січня з метою визначення оцінки громадянами подій та соціально-економічних процесів у державі.

Так рівень недовіри до секретаря міської ради Полтави Олександра Шамоти сягає 89% (53% не довіряють повністю, 36% – скоріше не довіряють). Довіряють очільнику міста всього 7%. Інші ж респонденти не мають відповіді на це запитання.

Головною причиною недовіри називають «високий рівень корупції в органах міської влади» та «відсутність реальних позитивних змін у місті».

Щодо голови Полтавської обласної державної адміністрації Олега Синєгубова, то рівень довіри до нього на рівні 52% (23% повністю довіряють та 29% – скоріше довіряють). Головними причинами довіри до голови ОДА є: «людина з команди Зеленського», «нова людина у владі, без корупційного минулого», «почав викривати корупційні дії попередньої влади». 27% опитаних ще не сформували свого ставлення до нового очільника ОДА. 21% не довіряють йому (8% не довіряють зовсім, 13% – швидше не довіряють).

64,4% опитаних вважають головною проблемою військовий конфлікт на Сході України. Важливою проблемою для 59,7% полтавців є тарифи на комунальні послуги. Ще 53,5% турбують низькі пенсії та зарплати. 26% опитаних вважають проблемою хабарництво та корупцію в органах влади. Серед проблем також називали неможливість знайти роботу з гідною зарплатою (22%) корупцію в судах, прокуратурі та поліції (18%), недоступність якісної медицини (16%).