×

Розподіл коштів та неякісне виконання міських програм: як чиновники готуються до позачергової сесії

Після недавніх подій із відкриттям фонтану за мільйон доларів та розсекреченням приватних даних полтавців, які підписали петицію за звільнення Олександра Шамоти та Сергія Рекотова, у місті виник значний політичний резонанс. Багато хто висловив відкрите невдоволення нинішньою владою і її окремими представниками, закликаючи громаду до змін. Проте, не бажаючи втрачати позиції на політичній арені міста, 27 вересня можновладці призначили підготовче засідання та дату позачергової сесії Полтавської міської ради.

За словами депутата Полтавської міської ради з команди Андрія Матковського Володимира Корчаки, спекуляції правлячої коаліції неприпустимі:

– Рік тому відбулося переформатування міської влади й усунуто з посади міського голови Олександра Мамая. Головним чинником таких зрушень стала непрозорість у роботі міської ради та численні інтриги чиновників. Проте вже через рік міська влада знову вдається до тих самих методів. І ось перед черговою сесією міської ради погоджувальна комісія призначається пізно ввечері, а її члени мають нашвидкуруч опрацювати низку питань, навіть детально не ознайомившись з ними.

Також він додав, що цього разу на порядок денний погоджувальної ради винесли близько 70 питань, переважна більшість з яких має важливе значення для життя полтавців та розвитку міста. Володимир Корчака наголосив, що впродовж останніх трьох місяців у міській раді відбувається абсолютно не прогнозована фінансова політика так званої нової коаліції «Рідного міста», «Батьківщини» та СДП. Так, гроші в ручному режимі кидаються із запланованих статей на незрозумілі витрати, а підрядникам будівельних організацій затримують кошти, натомість збільшується фонд заробітних плат керівників-чиновників. Окрім цього, міська програма ЖКГ не виконується: заплановані ремонти дахів, тротуарів, підвалів припинені на невизначений термін.

– Наша команда неодноразово наголошувала, що сесію потрібно перенести, адже немає можливості ретельно опрацювати всі питання, серед яких і фінансового характеру. Також значної уваги потребують і питання щодо розвитку численних міських програм, у тім числі і ЖКГ, на яку в цьому році передбачено 891 млн грн. Припускаю, що унеможливлення повноцінної роботи погоджувальної ради та депутатських комісій дозволить правлячій коаліції під час сесії вдатися до можливих фінансових маніпуляцій з міським бюджетом, – підкреслив Володимир Корчака.

Нагадаємо, що наступна позачергова сесія Полтавської міської ради відбудеться 4 жовтня.