×

Рибні запіканки: з чим можна приготувати

Якщо смажена або тушкована риба набридла, спробуй приготувати рибну запіканку. Це смачне і ніжне блюдо готувати дуже просто і досить швидко. Пропонуємо тобі три рецепта з різними інгредієнтами на твій смак. Вибирай будь-який і насолоджуйся ситною і корисниою стравою!

Рибна запіканка з картоплею і помідорами

Рибна запіканка
Рибна запіканка з картоплею та помідорами © depositphotos

Інгредієнти:

  • Риба — 500 г
  • Картопля — 4 шт.
  • Помідори — 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Лимон — 1/2 шт.
  • Перець стручковий або червоний мелений — за смаком
  • Сіль за смаком
  • Сир твердий — 100 г
  • Петрушка — для прикраси.
  • Рослинна олія для обсмажування і змащування форми.

Спосіб приготування

  1. Філе риби поріж на невеликі кубики і замаринуй протягом години в соку лимона з перцем і сіллю.
  2. Відвари картоплю, остуди і поріж тонкими скибочками.
  3. Поріж цибулю півкільцями і злегка обсмаж на сковороді.
  4. Помідори наріж кубиками і натри сиру на крупній тертці.
  5. Форму для випічки змасти олією. Виклади першим шаром картоплю, другим — рибу, третім — помідори і четвертим — цибулю. Присип запіканку тертим сиром.
  6. Розігрій духовку до 180 градусів і випікай протягом 30 хвилин.
    Готову страву посип рубаною петрушкою.


Рибна запіканка з рисом

Рибна запіканка
Рибна запіканка з рисом і сиром © depositphotos

Інгредієнти:

  • Філе хека — 600 г
  • Рис — 1 склянка
  • Цибуля — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Твердий сир — 200 г
  • Перець чорний, орегано, сіль — за смаком
  • Рослинна олія — ​​для смаження
  • Вершкове масло — 50 г
  • Петрушка — пару гілочок.


Спосіб приготування

  1. Відвари рис.
  2. Філе хека поріж невеликими кубиками, посоли і обсип перцем і орегано.
  3. Поріж дрібно цибулю і тонко нашаткуй моркви. Обсмаж на сковороді.
  4. Додай в рис вершкове масло і обсмажену моркву з цибулею. Перемішай.
  5. Змасти форму для випічки вершковим маслом. Виклади першим шаром одну частину рису, потім рибу. Третім шаром виклади другу частину рису і потім посип тертим сиром.
  6. У розігрітій до 180 градусів духовці випікай 30-35 хвилин до золотистої скоринки. Перед подачею на стіл посип рубаною петрушкою.


Рибна запіканка з брокколі і сметаною

Рибна запіканка
Рибна запіканка з броколі © depositphotos

Інгредієнти:

  • Філе риби — 500 г
  • Брокколі (цвітна капуста) — 300 г
  • Яйця — 3 шт.
  • Сметана — 1 стакан
  • Твердий сир — 200 г
  • Сіль, перець за смаком
  • Зелену цибулю і кріп — для прикраси.

Спосіб приготування

  1. Поріж філе риби на невеликі кубики, посоли і поперчи.
  2. Розділи брокколі або цвітну капусту на невеликі суцвіття.
  3. Змасти форму маслом, виклади рибу, потім — брокколі.
  4. Збий яйця, змішай зі сметаною і посоли трохи. Потім зелей цією сумішшю рибу. Зверху присип тертим твердим сиром.
  5. Розігрій духовку до 180 градусів і випікай протягом 30 хвилин.
    Готову страву прикрась зеленою цибулею і кропом.