
Чи любите ви домашній хліб так, як люблю його я?- питає господиня Анастасія Пащенко з Києва.
Я маю кілька секретів смачної випічки і залюбки поділюся з читачами:
- Використовую дріжджі “Духмяна Хата”, бо жодного разу не підвели. З ними випічка завжди виходить пухка, аж повітряна. Вони ідеально підходять навіть для складної здоби — паски, різдвяного штолену, круасанів. А з простішими рецептами – хлібом, піцою, пиріжками – завжди справляються легко. Ці дріжджі завжди гарантують швидкий підйом тіста. З “Духмяною Хатою” кожна господиня може бути впевнена, що її випічка вразить навіть найвибагливішого гостя.
- Пам’ятайте, що дріжджі — це живі організми. Найкраще вони почуваються у теплому, але в жодному разі не в гарячому середовищі.
- Завжди просіюйте борошно і довго замішуйте тісто, щоб наситити його повітрям.
Пропоную спробувати приготувати смачний домашній хліб з цибулькою за моїм рецептом:
-злегка нагріти 420 мл молока
-у склянці розвести 20 г пресованих дріжджів “Духмяна Хата”, настояти 5 хвилин, додати решту молока, 2 чайні ложки солі, 40 мл оливкової олії, 250 г борошна
-замісити тісто і поступово додати ще стільки ж борошна
-підсмажити 1 цибулину великими скибками до прозорості, додати сіль та перець за смаком
-підготувати пів склянки волоських горіхів (10 хвилин у духовці)
-коли тісто підійде, вмісити у нього горіхи та цибулю
-сформувати кулю, поміщаючи палець в середину й обережно розсуваючи, збільшити отвір, поки не вийде кільце
-застелити деко пергаментом, змастити маслом, перекласти хліб
-накрити тканиною і дати підійти 40 – 50 хвилин.
-змастити молоком, тим самим розрівнюючи поверхню, завдяки цьому випічка матиме апетитну і не дуже тверду скоринку
-випікати у розігрітій до 190 градусів духовці до підрум’янення хліба.
-готовність перевірити постукуючи по низу хліба. Звук повинен бути глухим
СМАЧНОГО!
“Духмяна Хата” — єдині на ринку домашнього хлібопечення осмотолерантні дріжджі – це значить розроблені для рецептів з підвищеним вмістом цукру, масла та інших здобних складників, — говорить Світлана Паливода, керівник технологічного відділу французької компанії “Лесаффр Україна”, що виробляє дріжджі “Духмяна Хата”.
На кілограм борошна для звичайної випічки достатньо 40-50 грамів дріжджів. Для приготування здобного «важкого» тіста беруть 70 грамів. Але “Духмяна Хата” — це надзвичайно активні дріжджі, тому їх можна брати на 15% менше.

“Духмяна Хата” — єдині в Україні 100-грамові пресовані дріжджі, які упаковують у спеціальний матеріал — папір з покриттям HOT-MELT. Він забезпечує необхідні умови для якісного зберігання і має спеціальні бар’єрні властивості. Дріжджові клітини при них набагато краще зберігають свою активність протягом усього терміну придатності. Також завдяки цьому матеріалу дріжджі не прилипають до упаковки, це полегшує їх використання.
Влада МОСКВІТІС