×

Сергій КАПЛІН: «Вимагаю ліквідувати 50-тисячні зарплати Шамоти і людей Удовіченка та підготувати кошти для щомісячної фінансової допомоги всім полтавцям під час карантину»

Дорогі полтавці! Наша родина буде поруч з вами у Полтаві. Ми на зв’язку телефоном (067) 540-70-96.  Діяти треба чітко і професійно. Міськрада через програму повинна щомісяця допомагати родинам, які втратять роботу або потребуватимуть підтримки.

Для цього ми вимагаємо від міської влади негайно зробити наступне:

Перше. Вимагаємо від Шамоти, Чепурка, Удовіченка та їхніх райрад, керівників комунальних підприємств не бути мародерами і прибрати свої фантастичні зарплати по 50 і 150 тисяч, прибрати премії під час карантину. Ми вже підготували відповідну петицію від полтавців. Але поки що міська влада категорично відмовляється її реєструвати, аби  далі жирувати на фоні карантину, безробіття і безгрошів’я полтавців.

Друге. Постійно публікувати на сайті наявність ліків, масок, аби люди не товклися у чергах до аптек. До речі, більшість аптек у Полтаві у власності команди Шамоти – Удовіченка.

Третє. Зібрати сесію і негайно внести зміни до бюджету Полтави та скасувати витрати 8 млн грн на свій піар за рахунок полтавців.

Четверте. Зменшити фонд оплати праці міськради, зменшити утримання міськради, прибрати всі премії чиновників.

П’яте. Негайно ліквідувати райради і направити кошти на потребу фінансової підтримки громадян.

Шосте. Скоротити 15-мільйонні видатки на утримання Інституту розвитку міста: 1,6 млн грн на абстрактне фінансування Інституту, 3,9 млн грн – фінансова підтримка інституту та ще заходи, форуми, зарплати та комуналка, пуста імітація роботи (по суті, це хабар Удовіченку і його партіі «Рідне місто»). Ще скоротити фінансування громадських організацій, які наближені до Удовіченка і Чепурка. Це кілька мільйонів гривень на рік.

Сьоме.Припинити перерахування коштів (10 млн грн) фірмі Удовіченка – Чепурка «Квіт-сервіс», яка вирубує здорові дерева у місті.

І нарешті восьме. Заморозити більшість капітальних видатків у бюджеті, припинити платежі на зразок тих 34 млн грн за «сніг», якого реально не було. Таким чином ми заощадимо кошти для фінансового порятунку наших полтавців. Вірус відступить – поновимо частину програм.

Слід скоротити капітальні видатки на будівництво та регіональний розвиток, а це 70 млн грн, але залишити кошти на будівництво медустанов і закладів у розмірі 28 млн грн. Проте уважно проаналізувати фізичну можливість це робити. Але слід залишити 2,6 млн грн на проведення капремонту у 3-й міській клінічній лікарні та дитячій міській клінічній лікарні; 150 тис. грн – на проведення капітального ремонту амбулаторії сімейної медицина №8 КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №1» Полтавської міської ради.

 Почекає й асоціація органів місцевого самоврядування на внески, на які передбачено кошти в сумі 234 тис. грн. Можна зекономити 945 тис. грн на різних проєктах землеустрою та грошових оцінок. Слід проаналізувати видатки на подолання надзвичайної ситуації, куди передбачено 3 млн грн.

Ще під питанням 8 млн грн на «Програму з організації заходів попередження загибелі та рятування людей на водних об’єктах, розташованих на території м.Полтава, на 2018–2020 роки» і т. д.

Але не можна чіпати жодної копійки із соціалки, зарплат учителів, лікарів, бюджетників. Це святе, особливо в цей час. Замороження видатків призведе до того, що їх не вкрадуть корумповані чиновники і кошти таки підуть на потреби простих людей. Після зміни влади ми перевіримо витрати з бюджету, і кожен, незалежно від прізвищ, буде відповідати перед громадою і законом за кожну вкрадену копійчину.