×

Шамота та заступники міського голови влаштували «п’янку» в міськраді та насміхалися з того, що полтавці платять їм 50-тисячні зарплати

Кадри з відео, де Олександр Шамота та Сергій Рекотов насміхаються з полтавців.

Поки звичайні полтавці тяжко працюють та намагаються боротися за мінімальні покращення життя, новообрана міська влада дозволяє собі відверто красти та роздавати посади «потрібним» людям. Але цинізм чиновників досяг нового рівня – вони відкрито насміхаються з простих людей, гроші яких ідуть не на місто,
а в кишені можновладців.

Так, 30 серпня у розпал робочого дня секретар міськради Олександр Шамота разом із заступником міського голови, керуючим справами міськвиконкому Сергієм Рекотовим розпочали потужну пиятку в кабінеті останнього. Офіційним приводом для цього став день народження Сергія Рекотова. Тож, не бажаючи чекати вечора, «організатори» запросили до себе інших чиновників та працівників міськради, зокрема керуючого справами Подільської райради Олександра Кісільова та заступницю голови тієї ж райради Вікторію Христову.

Уживаючи алкогольні напої, Олександр Шамота разом з винуватцем свята неодноразово насміхалися над полтавцями, з податків яких їм виплачують надзвичайно високі зарплати по 50 тис. грн. Окрім цього, Сергій Рекотов зауважив, що невдовзі отримає ще й значну премію, відкрито натякаючи на безпосередню допомогу секретаря міськради.

Відео зі свята опублікував Денис Шитов на власній сторінці у соціальній мережі Facebook. Новина одразу ж стала вірусною та викликала обурення серед громади.

Варто підкреслити, що, поки чиновники глузують з полтавців, залишається величезна купа нерозв’язаних проблем, за які ніхто не хоче навіть братися. Нині не всі школи та дитячі садки готові до нового навчального року, численні аварійні будинки розвалюються на очах і люди мають щодня наражатися на небезпеку, живучи в них. Не менші проблеми й у 26 полтавських будинках, як і жахливий стан доріг та тротуарів. Досі не розв’язана і проблема з перевізниками, які готуються підняти ціну за проїзд до 7 грн.

Список «гріхів» нової влади

Таких «проколів» у нинішньої влади чимало. Варто лише пригадати, як Олександр Шамота визвірявся на людей з Огнівської, 14, яким підприємство «Полтавагаз» відключило газ на десять днів. Не маючи вибору, полтавці вдалися до мітингу, аби привернути увагу міської влади та врешті-решт вийти на діалог. Тож громада дізналася від секретаря міськради багато нового про себе, зокрема те, що своїми проблемами зіпсувала чиновнику День Конституції.
Не менш цікава й історія з фонтаном поблизу стадіону «Ворскла». Нині тисячі вболівальників ФК «Ворскла» критикують владу за недобудований фонтан, який міськрада обіцяла офіційно відкрити до Дня міста. Але міський бюджет не безмежний, потрібно ж обирати або робити щось для Полтави чи отримувати по 50 тисяч заробітної плати. Для нинішньої влади вибір був очевидний. Тож на запит містян їм тактовно відповіли, що грошей немає, а отже, фонтан неможливо добудувати.

Мільйонні афери вирують навколо реконструкцій третьої міської клінічної лікарні, дитячої лікарні та третього міського пляжу. Усі ці об’єкти фактично реконструює та ремонтує один умовний підрядник, жонглюючи різними назвами фірм. За попередньою інформацією, до його діяльності має неабияке відношення голова фракції «Батьківщина» Олег Білоножко.

Також містом ширяться чутки, що найближчим часом нова коаліція віддасть крісло керівника Київської райради бютівцю Вадиму Сороці. За своє політичне життя він запам’ятався полтавцям та ЗМІ тим, що був членом «Молодих регіонів» та перевищував свої повноваження, погрожуючи людям в’язницею.

Тікав від своєї долі та зарплатні

Цими вихідними Олександр Шамота втрапив у досить неприємну ситуацію. У День знань у Полтаві пройшов напівмарафон від «Нової пошти», у якому чиновник теж вирішив узяти участь. Із початком забігу за Шамотою почав ганятися натовп з 20 активістів у футболках з написом «Шамота, ми теж хочемо з/п у 50 тис грн». У відповідь на цілком логічну акцію люди почули лише хамство та агресію.

Нагадаємо, що чиновники призначили самі собі 50-тисячні зарплати. За свою роботу вони отримують у кілька разів більше коштів, ніж президент Зеленський.
З огляду на ці всі події полтавці обурені поведінкою міської влади. Беззаконня та свавілля стали нормою для новообраної коаліції. Це все разом із занедбаним містом та значними проблемами всередині громади вкотре демонструє непрофесіоналізм та відсутність будь-якого уявлення про роботу на благо Полтави та полтавців.

До речі:

У рейтингу міських голів за версією авторитетного журналу «Кореспондент» Полтава займає останні позиції.