×

Що приготувати з дині: ТОП-3 смачних рецептів

Диня – не найпоширеніший інгредієнт для готування, і тим не менш страви з неї виходять не гірше, ніж зі звичайних продуктів. Її смак, одночасно ніжний і по-літньому освіжаючий, стане відмінним доповненням до випічки, напоїв або салату. Тому дозволь собі невеликий кулінарний експеримент і здивуй близьких незвичайними стравами.

Ось кілька порад, як правильно вибрати диню. Злегка хлопни по плоду рукою, і якщо звук глухий – диня стигла і солодка. Якщо на дотик вона тверда і не пружинить – вона ще не дозріла. Також на ній не повинно бути плям, тріщин та інших ушкоджень.

Сорбет із дині

Інгредієнти:

  • 600 г дині,
  • 6 ст. ложок цукру,
  • 6 ст. ложок води,
  • 3 ст. ложки соку лимона,
  • м’ята або меліса – для подачі.

Приготування:

  1. З цукру і води звари сироп і остуди його.
  2. Диню наріж шматочками.
  3. Склади диню в комбайн, перекрути в пюре. Потім додай остиглий сироп, лимонний сік і ще раз перекрутити.
  4. Перелий масу в пластиковий контейнер і відправ у морозилку на 1 годину. Через годину масу ретельно перемішай і знову прибери на годину.
  5. Готовий сорбет подавай, розклавши в стакани або креманки. Прикрась листочками м’яти або меліси.

Шарлотка з динею

Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна.
  • 0,5 склянки цукру,
  • 5 курячих яєць,
  • 150 г дині,
  • щіпка солі,
  • 1 ст. ложка цукрової пудри.

Приготування:

  1. Відділи жовтки від білків.
  2. Білки збий з щіпкою солі в міцну піну.
  3. Жовтки збий з цукром до білої піни, кристали цукру повинні повністю розчинитися. Додай просіяне борошно, акуратно перемішай.
  4. Потроху додавай збиті білки й акуратно перемішуй тісто.
  5. Диню почисти, наріж невеликими шматочками і присип борошном.
  6. Форму для запікання змасти олією або застели папером для випічки.
  7. Частина тіста вилий у форму, виклади зверху диню. Залий тістом і розрівняй.
  8. Випікай шарлотку в духовці при 180 градусах 40-50 хвилин. Готовність перевір дерев’яною шпажкою.
  9. Коли шарлотка охолоне, прикрась її цукровою пудрою, м’ятою або будь-яким іншим способом.

Варення з дині

Інгредієнти:

  • лимон,
  • диня середнього розміру,
  • лайм,
  • 800 г цукру,
  • 200 мл води.

Приготування:

  1. З лимона і лайма зніми цедру і відіжми сік. Засип цедру цукром, залий водою і свіжовичавленим соком. Постав на вогонь і доведи до кипіння.
  2. М’якоть дині наріж кубиками. Додай її в каструлю з сиропом і вари 5 хвилин.
  3. Зніми варення з вогню і дай охолонути. Після цього знову постав на вогонь і вари 15-20 хвилин.

Смачного!