×

Школярів із Полтавщини запрошують шити мішечки, щоб відмовитися від поліетиленових пакетів

Із 6-го квітня міжнародний молодіжний рух «SchoolRecyclingWorld» розпочинає проект, у рамках якого закликає шити екомішечки для користування у повсякденному житті. До участі запрошують і школярів із Полтавської області.

Взяти участь у проекті можуть учні шкіл та вихованці позашкільних навчальних закладів, які можуть перемогти у індивідуальних та колективних номінаціях. Та школа, яка пошиє найбільше мішечків, отримає головний приз – принтер для сублімаційного друку.

Будьте активними, креативними та екологічно відповідальними. Шийте мішечки, користуйтеся ними в побуті, діліться в соціальних мережах. Можливо, саме ваш мішечок стане трендом весни 2021, який підхоплять українці, – коментує Президент Міжнародного молодіжного руху «School Recycling World» Юлія Мархель.

Умови конкурсу надзвичайно прості. Потрібно пошити мішечки, зробити фото та відео створеного мішечка і опублікувати їх у соцмережах із хештегами #schoolrecyclingworld #мішечокSRW #мішечок та відмітити сторінки www.instagram.com/schoolrecyclingworld та www.facebook.com/Schoolrecyclingworld. Такі роботи будуть  автоматично брати участь в індивідуальних розіграшах подарунків. 

Приймання колективних конкурсних заявок від шкіл та позашкільних навчальних закладів, активності в соціальних мережах триватимуть включно до 7 травня 2021 року

Положення проекту та конкурсу за посиланням: http://surl.li/phtf.

Для колективних учасників додатково необхідно ознайомитися з положенням та заповнити анкету за посиланням:https://forms.gle/CRGAHxVQpSfqfQU47

Переможців оголосять 12 травня 2021 року в новинах на сайті schoolrecyclingworld.org.

Метою проекту є поширення ідеї відмови від поліетилену. Адже один поліетиленовий пакет розкладається від 100 до 500 років. Згідно цифр статистики один українець використовує близько 500 пакетів на рік, якщо помножити на кількість населення країни виходить загальна цифра у 20 мільярдів пакетів!

До речі, комітет Верховної Ради нещодавно підтримав законопроект №2051-1 щодо обмеження використання пластикових пакетів. Саме тому рух «School Recycling World» радить почати перехід на екологічні торбинки вже сьогодні.

Минулого року учасники проекту пошили 18 441 мішечок.