×

Смачна окраса осіннього столу

Гарбуз – один з найбільш шанованих та популярних овочів в українців.

Цей яскравий продукт не лише смачний, але й дуже корисний. Страви, приготовані з нього, багаті антиоксидантами, а також зберігають велику кількість вітамі- нів та мікроелементів навіть при температурній обробці. І до того ж вони легко засвоюються організмом, тому добре підходять для дітей та людей похилого
віку. Тому з нагоди початку «гарбузового сезону» «ПВ» пропонує смачний рецепт страви, якою можна порадувати рідних
та приємно здивувати гостей.

Пиріг з гарбузом, цибулею і сиром

Інгредієнти:

• Листи тіста листкового бездріжджового – 2шт
• Гарбуз – 300 г • Твердий сир або сир сулугуні – 150 г
• Цибуля ріпчаста – 1шт • Яєчний жовток – 1 шт
• Оливкова олія, сіль.

Спосіб приготування:
Гарбуз почистити, нарізати тонкими
скибочками і скропити 2 ст. ложками
оливкової олії. Розігріти сковороду- гриль і обсмажити скибочки гарбуза з двох сторін майже до готовності. Цибулю почистити і нарізати тонкими півкільцями. В окремій сковороді
розігріти оливкове масло й обсмажити цибулю. Сир натерти на крупній тертці.

Лист для випікання вистелити папером для випічки.

Тісто попередньо розморозити, по- тім один пласт злегка розкачати так, щоб вийшов прямокутник, і укласти його на лист. На тісто, відступаючи трохи від країв, викласти цибулю й обсмажений гарбуз, зверху посипати натертим сиром.

Другий пласт тіста розкачати в прямокутник трохи більшого розміру, ніж перший, і накрити ним зверху пласт з начинкою, щільно притиснувши краї.

Жовток посолити, злегка збити, змастити пиріг і гострим ножем зробити діагональні неглибокі надрізи. Випі- кати в розігрітій духовці 30 хвилин при температурі 200 градусів. Готовий пиріг можна прикрасити свіжою зеленню, оливками або маслинами. Смачного!