
Усіх охочих запрошують на практичний одноденний курс по сироварінню, який відбудеться в Полтаві.
Навчання стартує вже цієї суботи, 28 грудня о 10:00 і триватиме до вечора. Теоретично відпрацюють – 2 години, та 5 практичних годин. Організатори Сироварня «Коза Чка» і Школа сироваріння Simply cheese на чолі з майстринею сироваріння Тетяною Дядечко.
На курсі обіцяють відпрацювати рецептури сирів і цього ж дня учасники зможуть вже самі зробити сир своїми руками до святкового Новорічного столу.
Крім того новоспечені сировари дізнаються наступне:
- розберуться, що таке молоко, як сировина для сироваріння;
- як обрати закваски кисломолочних культур;
- формування згустку та правильного зерна;
- формування головки сиру та посолка;
- види сиру;
- комбінування сирної тарілки.
Група включатиме 10 осіб. Кожен студент пройде процес приготування сирів від початку і до кінця. Після проходження курсу студенти отримують конспект курсу та сертифікат. А також, подальший супровід ваших перших кроків в сироварінні.
Учасники будуть робити наступні сири: м’який свіжий сир Бринза, сири із витяжного зерна по типу Моцарелла, Бурата, сир для грилю, кислоферментний сир по типу Кварк, по типу Белпер Кноле, альбуміновий сир Рікотта та йогурт. Всі сири зроблені на курсі можна забрати з собою.
-По закінченю навчання, ми разом вечеряємо із вином та безкінечними розмовами про сир. Особливе прохання, до практикуючих сироварів принести із собою свої сири», – повідомляє Тетяна Дядечко.
Вартість участі – 1950 грн. Бронювання місць обов’язкове за телефоном 066-431-24-70.