×

Солона паска

Для опари:

250 мл молока 2,5 ст.л.борошна 25 гр свіжих дріжджів 1 ст.л.цукру з гіркою

Для тіста:

500 гр борошна 180 гр маргарину чи масла 2 яйця 1 ч.л. без гірки солі

Добавки:

100 гр твердого сиру 70 гр маслин чи оливок 1-1,5 ч.л Суміш італійських трав чи прованських (приправа) 1 ч.л.копченої паприки

В теплому молоці розчинити дріжджі,додати цукор і борошно. Перемішать, залишити на 30-40 хвилин. Коли опара піднялася, додати яйця, поступово додаючи борошно, замісити тісто.

Маргарин додавати розм’якшений, не топити. Залишити тісто підходить на 30-40 хвилин.

Підготувати добавки, маслини порізати кільцями, половину сиру натерти на крупній тертці, а половину порізати кубиками. Додати сир, маслини та спеції в тісто, помісити і залишити на 1-1,5 години.

Далі у форми, на 1/3 заповнювати, дати підійти, хвилин 20, випікати при 180° хвилин 40, залежить від розміру.

Додавати можна також обсмажену копчену грудинку, в’ялені помідори, тощо.