×

СОЦІАЛЬНИЙ ФЛЕШМОБ У ПІДТРИМКУ ВІДМОВИ ВІД ПЛАСТИКОВИХ ПАКЕТІВ В УКРАЇНІ

«Розриваю стосунки із пластиковим пакетом» – саме такий статус почали виставляти на своїх сторінках користувачі мережі Фейсбук. Флешмоб запустили Міндовкілля спільно із агентством Twiga та мережею Епіцентр. Мета кампанії – привернути увагу великої кількості людей та змінити їх ставлення до використання пластику.

«Закон “Про зменшення обігу пластикових пакетів на території України” був прийнятий у червні цього року. Вже в грудні почне діяти перший етап обмежень. Щоб зміни не стали несподіванкою і кожен міг адаптуватися до них завчасно, важливо постійно інформувати про це громадян», – написав на своїй сторінці Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський, відкриваючи флешмоб.

Такий спосіб обрали недаремно, адже життєві події та статуси про відносини привертають увагу людей краще за будь-які інші новини.

Долучитися до акції може кожен. Для цього потрібно лише декілька кроків:
У Facebook:

  1. Додати у друзі фановий акаунт «Пакетик Пластиковий» https://www.facebook.com/profile.php?id=100070640853539
  2. Зробити пост у форматі “Життєва подія” на ФБ з хештегом #розриваюстосункиз_пакетиком, відмітивши Пакетик
  3. Поставити на фото профілю у ФБ рамку “Розриваю стосунки з Пакетиком”

У Instagram

  1. Зробити пост із хештегом #розриваюстосункиз_пакетиком, відмітивши Пакетик https://www.instagram.com/paketyk_plastykovyi/

До речі, сторінки персоналізованого недруга – Пакетика Пластикового – щей містять багато лайтової та водночас корисної інформації.

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України