×

«Спорт для всіх» об’єднав у парках та скверах понад 50 дітей різного віку

Нещодавно на спортивному майданчику, що на території Авіамістечка (вул. Комарницького, 16) відбувся фізкультурно-оздоровчий захід «Веселі старти».

Його провели за підтримки управління у справах сім’ї, молоді та спорту та комунального закладу «Полтавський міський заклад-центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

На захід запросили дітей віком від шести до 14 років, які змагалися в різних цікавих конкурсах. Серед завдань – пробігти дистанцію з перешкодами, пострибати в мішках, перетягнути канат та пролізти через тунель.

За словами начальника спортивно-масового відділу міського центру «Спорт для всіх» Станіслава Павленка, подібні заходи виховують у дітей почуття дружби та взаємодопомоги:

– Усім охочим запропонували сім естафет різного формату: на швидкість, спритність, витривалість, уважність та розум. Важливо, щоб під час літніх канікул діти мали змогу активно та весело провести час на свіжому повітрі.

11-річний Кирило Тарасенко на спортивне свято прийшов у формі професійного футболіста. Розповідає, що футболом захоплюється змалечку:

– Футбол – це моє хобі. Кожного дня разом зі старшими братами та друзями збираємось пограти. Спортивні ігри завжди зближують і приносять гарний настрій.

Депутат Полтавської міської ради з команди Андрія Матковського Майя Матвеєва впевнена, що спортивні естафети формують нові рухові навички й комунікативні здібності в дітей:

У літній період у дітей багато вільного часу. І хочеться, щоб цей час вони проводили з користю та заряджалися позитивними емоціями. Тому робимо все для того, щоб малеча мала змогу повноцінно розвиватися та оздоровлюватись.

Протягом заходу панувала спортивна атмосфера, юні спортсмени завзято боролися за перемогу в кожній естафеті, продемонстрували спортивну майстерність та справжню волю до перемоги.

Перемогла команда «Юний європеєць», друге місце у «Катафотів», третій – «Юний спортсмен».

Переможці та призери турніру були нагородженні грамотами, солодкими подарунками та канцтоварами від організаторів змагань.