×

Святкові урочистості в Авіамістечку

День визволення Полтави – визначне свято для кожного жителя нашого міста. Але по-особливому його відчувають саме жителі Авіамістечка, більшість з яких знає про військовий обов’язок на прикладі власних р сімей. 23 вересня тут за підтримки команди Андрія Матковського «Батьківщина» відбулися святкові урочистості з нагоди Дня міста та 77-ї річниці визволення Полтави від нацистських загарбників – мітинг і покладання квітів до меморіалу загиблим льотчикам-авіаторам.

Дружина ветерана-авіатора Лідія Багно розповіла, яке важливе це свято для її родини:

 – Мій чоловік завжди високо цінував свою службу – льотчика, захисника Вітчизни. Усе життя ми свято шанували день визволення рідної Полтави. Разом з друзями і колегами щороку приходили до меморіалу віддати шану героям, яким так і не судилося побачити мир на нашій землі. Цей борг перед ними неоплатний, і я приємно вражена тим, що саме в Авіамістечку за активного сприяння команди Андрія Матковського «Батьківщина» у дітей та молоді виховують гідне ставлення до подвигу ветеранів. Дивлячись, як сюди приходять родини з дітьми, розумію, що жоден з полеглих воїнів не забутий і вони не марно віддали своє життя. Вони живуть у наших серцях, і нехай цей Вічний вогонь відганяє від нас пітьму війни, смерті та печалі. Хай дзвінко сміються діти і радісно співає молодь. Нехай у них буде те життя, яким свого часу самовіддано пожертвували захисники Батьківщини.

На масштабний захід завітав і Андрій Матковський, який привітав присутніх зі святом, укотре підкреслив значущість подвигу воїнів-визволителів для прийдешніх поколінь:

– Такі свята об’єднують людей, повсякчас нагадуючи, кому ми зобов’язані мирним небом над головою. Якби 77 років тому наші батьки та рідні не проявили героїзму, мужності та самопожертви, то світ би поглинула фашистська навала. Адже саме радянський солдат звільнив і Україну, і наше місто від ворожого іга. Тож у такий значущий день подякую нашим шановним ветеранам, дітям війни, усім людям, які захищали та відбудовували наше місто. Завдяки вам ми вистояли і перемогли. Тож переконаний, що і нині разом можемо зробити все, аби наша Полтава розвивалася і процвітала. Він додав, що День міста обов’язково треба святкувати всією родиною у дружньому колі. Тому цієї суботи, 26 вересня, у Авіамістечку відбудеться ще одне свято – концертна програма для дітей та дорослих, де у теплій атмосфері всі присутні зможуть відпочити та зарядитися позитивними емоціями.