×

ТОП-3 рецепта шарлотки: яблучна, шоколадна і вишнево-абрикосова

Шарлотка — один з найпростіших в приготуванні десертів, які не вимагають багато часу. Як правило, її готують з яблуками. Однак існує безліч рецептів з іншими інгредієнтами. Редакція “ПВ” пропонує тобі спекти як класичну шарлотку, так спробувати варіації цього чудового смаколика.

Класична шарлотка з яблуками

Шарлотка з яблуками
Шарлотка з яблуками © depositphotos

інгредієнти

  • Борошно — 1 склянка
  • Цукор — 1 стакан
  • Яйця — 4 шт.
  • Яблука — 1 кг
  • Кориця — 1 ч.л.


Спосіб приготування

  1. Поріж яблука тонкими скибочками або кубиками середніх розмірів і пересип їх цукром (півсклянки) і корицею.
  2. Відокрем білки від жовтків.
  3. Збий білки з цукром за допомогою віночка або міксера. Добре збита яєчна маса спіниться і збільшитися в об’ємі в два-три рази, а цукор повністю розчинитися.
  4. Добре перемішайжовтки з частиною цукру і поступово додавай в них борошно, замішуючи тісто.
  5. Потім, обережно перемішуючи, поступово додавай в тісто збиті білки.
  6. Круглу форму для випічки змасти вершковим маслом і присипа панірувальними сухарями або постели пергамент, змащений маслом.
  7. Виклади в форму яблука і залий рівномірно тістом.
  8. Для випічки шарлотки дуже важливо розігріти духовку до 180 градусів заздалегідь, щоб тісто не опало. Час випікання — 30-40 хвилин. Готова шарлотка повинна придбати золотисту скориночку. Готову шарлотку не виймай відразу з духовки, поки вона повністю не охолоне.

Шоколадна шарлотка з яблуками і горіхами

Шоколадна шарлотка
Шоколадна шарлотка з яблуками і горіхами © depositphotos

інгредієнти

  • Борошно — 1 склянка
  • Цукор — 1 стакан
  • Какао-порошок — 2 ст.л.
  • Яйця — 4 шт.
  • Яблука — 3-4 шт.
  • Горіхи (волоські або фундук) — 100 г
  • Сіль — щіпка.

Спосіб приготування

  1. Поріж яблука тонкими скибочками і змішай з половиною цукру. Подрібни горіхи.
  2. Відділи жовтки від білків. Змішай борошно з какао-порошком, посоли. Збий жовтки з цукром і додавай в борошно, замішуючи тісто.
  3. Білки ретельно збий до утворення піни і розчинення цукру.
  4. Поступово вливай збиті білки в тісто і обережно перемішуй.
  5. Круглу форму застели пергаментом, змазаним маслом, виклади яблука. Потім рівномірно залий тістом. Зверху присип подрібненими горіхами.
  6. Випікай в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хвилин.


Шарлотка з вишнею та абрикосами

Шарлотка з вишнею
Шарлотка з вишнею та абрикосами © depositphotos

інгредієнти

  • Борошно — 1 склянка
  • Цукор — 1,5 склянки
  • Абрикоси (без кісточок) — 500 г
  • Вишня (без кісточок) — 500 г
  • Яйця — 4 шт.
  • Ванільний цукор — 1 пакетик
  • Цукрова пудра

Спосіб приготування

  1. Очисти абрикоси і вишні від кісточок. Абрикоси поріж на дольки.
  2. Відокрем білки від жовтків.
  3. Змішай борошно, ванільний цукор і жовтки і заміси тісто.
  4. Збий білки з частиною цукру до піни, і акуратно перемішуючи, додавай в тісто.
  5. Форму для випічки застели пергаментом. Змішай вишні і абрикоси зі склянкою цукру і виклади на дно. Потім залий тістом.
  6. Випікати треба в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин. Не виймаючи з духовки, дай повністю охолонути. Готову шарлотку посип цукровою пудрою.