×

Трамп підписав оборонний бюджет США з військовою допомогою Україні

Президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет на 2020 фінансовий рік. Обсяг бюджету становить $738 мільярдів, повідомляє американське видавництво “The Hill”.

Це справді історичний день для американських збройних сил. У новому році ми плануємо створити космічне військо США, сказав Трамп при підписанні документа.

На базові потреби Пентагону виділяється 635 мільярдів доларів. Документ, серед іншого, передбачає надання 300 мільйонів доларів на фінансування Ініціативи з безпеки України, що включає летальну оборонну допомогу, а також розвиток можливостей берегової охорони, в тому числі берегові крилаті ракети і протикорабельні ракети.

Документ також передбачає санкції проти операторів проектів “Північний потік-2” і “Турецький потік”. Згідно з текстом документа, з моменту його набрання чинності держсекретар США і глава американського мінфіну повинні надати свої пропозиції про те, відносно кого повинні бути запроваджені санкції.

Крім того, в оборонному бюджеті є розділ про протидію агресії Росії. Зокрема, заборону на продаж винищувачів F-35 Туреччині через покупку Анкарою російських ЗРК С-400.

Також, 71,5 млрд спрямовується на продовження військових операцій в Афганістані, Сирії, Ємені та протидію терористам в інших країнах. Сума в 31,5 млрд йде на підтримання боєготовності ядерної зброї і його модернізацію по лінії Міністерства енергетики США, а також на інші оборонні потреби.