×

У доробку збірної України 94 медалі за десять днів Паралімпіади

Українські спортсмени-паралімпійці продовжують поповнювати свою медальну скарбничку на XVI літніх Паралімпійських іграх у Токіо.

У десятий день Ігор-2020 збірна України здобула ще 10 медалей – 4 золоті, 5 срібних та 1 бронзову.

Наші спортсмени боролися за медалі у плаванні, веслуванні, кульовій стрільбі, легкій атлетиці, велоспорті та тхеквондо.

Паралімпійське «золото» виграли плавці Максим Крипак (на 200 метрів комплексним плаванням, клас S10) і Денис Остапченко (200 метрів вільним стилем, клас S3), веслувальник Сергій Ємельянов (байдарка-одиночка, 200 метрів, клас KL3), а також легкоатлетка Зоя Овсій (метання булави, клас F51).

На рахунку Максима Крипака вже 5 золотих, 1 срібна та 1 бронзова медалі Паралімпіади-2020. Остапченко здобув третю свою медаль та зібрав повний комплект нагород у Токіо. 

Український плавець Андрій Трусов став другим на дистанції 50 метрів батерфляєм у класі S7. Ця медаль для Трусова є шостою на Іграх-2020. У його доробку – 2 золоті, 3 срібні та 1 бронзова медалі. 

Свою третю нагороду у Токіо завоював плавець Денис Дубров. Він виграв «бронзу» на 100-метрівці батерфляєм у класі S8. У його активі – 1 «золото» та 2 «бронзи» на Іграх-2020.

Срібну нагороду в одиночній байдарці на 200 метрів виборов веслувальник Микола Синюк (клас KL2).

Зоя Овсій вперше в історії принесла Україні золоту медаль у метанні булави, встановивши паралімпійський рекод із результатом 25.12. метра. На цих Іграх Овсій вже здобула «бронзу» в метанні диска.    

Також у легкій атлетиці дві срібні нагороди – у Людмили Даниліної у бігу на 1500 метрів (клас Т20) та у Миколи Жабняка у метанні диска (клас F37).  

Свою третю медаль Паралімпіади-2020 завоював велогонщик Єгор Дементьєв, який посів друге місце у шосейній гонці у класі С4-5. 

До цього Дементьєв уже був срібним та бронзовим призером токійської Паралімпіади. 

За підсумками десятого змагального дня у скарбничці Національної паралімпійської збірної України 93 нагороди – 23 золоті, 44 срібних та 26 бронзових. Наша команда посідає п’яте місце у загальнокомандному заліку і четверте – за кількістю медалей.

Вітаємо спортсменів та тренерів зі здобутими нагородами! Пишаємося!