×

У Кременчуці машина задавила 72-річну сліпу бабусю. Стало відомо, хто вона

Сьогодні зранку близько 8.30 у Кременчуці на вулиці Театральній автомобіль Audi, здаючи назад, збив 72-річну кременчужанку. У кареті “швидкої” вона померла. Як з’ясувалося, це відома кременчуцька волонтерка, один із символів революції Гідності в Кременчуці Ольга Шевченко.

Ось що повідомляє про неї кременчуцький “Телеграф”

Жінка була незрячою, але соціально активною. Вона з перших днів революції Гідності навіть у люті морози приходила на мітинги, допомагала в штабі. Коли розпочалася російсько-українська війна, жінка у штабі ГО “АТО-Майдан-Кременчук” плела маскувальні сітки для військовиків. Кожного ранку йшла до офісу на Миколаївській, щоб зробити свій внесок у підтримку української армії.

У березні 2014 року Ольга Шевченко на відзначенні 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка з «Кобзарем», написаним шрифтом Брайля для незрячих.

Сьогодні, як і кожного дня, Ольга Шевченко йшла вулицею Театральною, але, на жаль, не дійшла.

“Маленька худенька жіночка на передньому плані Ольга Іллівна Шевченко, або пані Оля, як вона любила, щоб до неї зверталися, ішла на Майдан. Ішла до майданівських павучків допомагати збирати тканину для виготовлення маскувальних сіток нашим бійцям на передову, набивати подушки синтепоном. Вона йшла допомагати уберегти життя нашим захисникам. Але доля розпорядилася по-іншому. Жінка не дійшла. Машина збила нашу пані Олю на смерть. Співчуття рідним”, – написав на своїй сторінці в “Фейсбук” активіст Леонід Харченко.

Вічна пам’ять!