×

У Полтаві освятили пам’ятний знак жертвам голодоморів

30 жовтня на перехресті вулиць Кагамлика, Європейської та Пана- са Мирного освятили пам’ятний знак жертвам голодоморів . Найближчим часом біля нього розташують меморіальний комплекс пам’яті жертв голодомору-геноциду українського народу в XX столітті.

Архієпископ Полтавський і Кременчуцький Православної церкви України владика Федір підкреслив, що спорудження цього знака стало першим кроком у реалізації ініціативи небайдужих полтавців, а в подальшому ще й встановлення цілого меморіального комплексу:

– Ми провели чин освячення пам’ятного знака жертвам голодоморів в Україні, які відбулися у ХХ столітті. Схожий знак у Полтаві звели ще наприкінці 90-х років на території Свято-Покровської церкви. Релігійна громада досі опікується ним, але загальноміського комплексу до цього часу немає.

Ініціаторами спорудження пам’ятного знака виступили полтавські активісти Олександр і Віталій Сорокові.

Спільними зусиллями разом з членами «Конгресу українських на- ціоналістів» ми збудували цей пам’ятний знак. На його створення витратили 25–30 тис. грн. Вважаємо, що це лише перша ластівка, і в подаль- шому тут поряд зведемо цілий меморіальний комплекс, – зауважив Віталій Сороковий.