×

У Полтаві презентують новий журнал

3 жовтня о 18.30 у приміщенні ГО «Нова Полтава» за сприяння «Полтавського історичного товариства» відбудеться презентація історичного глянцевого журналу «Локальна історія».

Журнал презентують головний редактор Віталій Ляска, співзасновник Іван Сприн, та доктор історичних наук професор Юрій Волошин.


«Локальна історія» – перший і поки що єдиний глянцевий історичний журнал в Україні. Він став продовженням однойменного проекту. Протягом останніх шести років його учасники досліджували історію локальних місць – сіл та містечок Західної України, а також записували свідчення старожилів про ключові історичні події.

Тематика журналу не обмежується історією Галичини – кожен номер містить матеріали щодо історії різних регіонів України. Зокрема, у вересневому номері – інтерв’ю з Юрієм Волошиним, спеціалістом з історії Гетьманщини, захопливий матеріал про Хотинську війну, дослідження-реконструкція нарізного козацького мушкета та багато іншого цікавого.

Під час презентації автори журналу розкажуть, як утримати баланс між академічною історією та історією публічною, яка може бути цікавою багатьом, а також про місію проекту, виклики для друкованого видання в Україні та перспективи розширення історичного медійного контенту.

На презентації буде можливість придбати попередні випуски «Локальної історії».