×

У Полтаві презентували бібліографічний покажчик «Олександр Білоусько»

Відтепер всі назви праць відомого науковця, автора та упорядника багатьох регіональних видань, краєзнавця Олександра Білоуська можна знайти в одній книзі. У Полтавській обласній універсальній бібліотеці І. П. Котляревського відбулася презентацію бібліографічного покажчика «Олександр Білоусько».

Над створенням книги працювали бібліотекарі відділу краєзнавства. Його видали до 70-річчя від дня народження науковця. Це 5 випуск  серії «Видатні краєзнавці Полтавщини».

 «Готували книжку з минулого року. Я особисто звернулася до Олександра Андрійовича й запитала, чи є в нього власна бібліографія. Наші фахівці все перевірили, доповнили й упорядкували в збірник», – сказала завідувач відділу краєзнавства Полтавської ОУНБ ім. І. П. Котляревського Марина Федорова.

Покажчик містить дві частини. Перша – доробок Олександра Білоуська. Це книги, яких більше 80, наукові статті, яких понад 1000, матеріали з періодичних видань. Друга частина розповідає про самого ювіляра. 

 «Це титанічна праця. На понад 200 сторінках зібрано перелік робіт автора. Треба низько вклонитися Олександру Білоуську. Вітаю його з такими значними досягненнями. Це гордість всього нашого Полтавського краю», – сказав депутат обласної ради Микола Кульчинський. 

Привітати Олександра Білоуська прийшли, представники Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА, науковці, краєзнавці, художники, представники видавництва, вчителі.

«Олександр Андрійович досить скромна людина. Про свої напрацювання завжди говорить – це звичайна робота. Я дякую долі, що звела мене з цією надзвичайно талановитою, розумною, патріотичною людиною. Його внесок у збагачення історичної складової нашого краю колосальний. Ми спільно реалізували  чимало  проєктів. І Олександр Андрійович завжди може розраховувати на підтримку Департаменту», – сказала директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Вікторія Пилипенко.

Олександр Білоусько почав друкувати свої праці в 80-х роках  минулого століття. Має близько 2 тисяч назв  різних праць.

«Це своєрідний підсумок мого шляху у науці, краєзнавстві, історії, мистецтвознавстві, педагогіці та методиці. Саме того, чим я займався протягом всього життя. Саме видання специфічне, розраховане на не широке коло фахівців», – сказав Олександр Білоусько. 

Книга вийшла накладом 100 примірників у видавництві «АСМІ.

Також збірник представлений на сайті ОУНБ ім. І. П. Котляревського в електронній версії. Книги передадуть в вищі навчальні заклади, Полтавский краєзнавчий музей імені Василя Кричевського та бібліотеки.