×

У Полтаві відбувся туристичний форум

18 вересня у галереї мистецтв ім. М. Ярошенка відбувся форум під назвою «Творимо Полтаву туристичну разом». Кожен бажаючий зміг взяти участь у випрацювані нової програми розвитку галузі «Полтава туристична» на 2020-2026 роки.

До участі у заході долучилися представники громадськості, працівники культурної та туристичної галузі, а також депутати міськради.

За словами заступника голови найбільшої фракції у Полтавській міській раді Олександра Глазова, головним завданням таких обговорень є зробити Полтаву привабливішою для туристів:

– Дуже приємно, що завдяки нашим старанням було принципово оновлено підхід до написання міських програм. Нині не управління визначає, що необхідно зробити в міській програмі, а люди безпосередньо причетні до туристичної галузі мають змогу самостійно вирішити, що їм необхідно розвивати. На сьогодні нашим головним завданням є зробити так, щоб турист залишався у нашому місці більше, чим на один день. Таким чином у перспективі збільшиться бюджет міста, на який полтавці зможуть реалізовувати інші важливі для громади програми.

Усі учасники були поділені на три групи у яких проводилося детальне обговорення понад 100 пропозицій та зауважень від полтавців.


Організатор форуму, начальник відділу туризму та культурної спадщини Полтавського міськвиконкому Віталій Павлов підкреслив, що такі зустрічі проводяться вже не вперше:

– Спільно із представниками громадськості та суб’єктами підприємницької діяльності у галузі туризму ми випрацьовуємо нові вектори розвитку полтавської туристичної сфери. На сьогодні триває наповнення програми конкретними цільовими заходами, зокрема механізмами поліпшення інфраструктури, підвищення кваліфікації персоналу та працівників галузі, реалізації іміджевих проектів. Важливим питанням залишається популяризація гастрономічного та подієвого туризму, який має велике значення адже Полтава є багатою на культурну та історичну спадщину. Завдяки робочому формату зустрічі учасники систематизували та спільно обговорили надіслані полтавцями пропозиції. Тож сподіваюсь, що допоможе покращити туристичну ситуацію та збільшити кількість гостей міста.