×

У Полтаві відкрили підприємницький простір «Дія.Бізнес»

14 вересня у будівлі колишнього ЦНАП-у відбулася знакова для полтавських підприємців подія. Національний проєкт із розвитку підприємництва «Дія.Бізнес», ініційований Міністерством цифрової трансформації України, нарешті розпочав свою офлайн-роботу в Полтаві.

На церемонію урочистого відкриття були запрошені високоповажні гості, голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький та голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов, керівники профільних Департаментів та управлінь, представники громадських організацій та керівництво підприємств-партнерів «Аврора» та «Huawei».

Так у вітальному слові Олег Синєгубов наголосив на неабиякій необхідності роботи такого центру для подальшого розвитку регіону:

– Це визначний день для нас всіх, адже до моменту свого відкриття ця будівля неодноразово переживала певні метаморфози, особливо стосовно її цільового призначення. Усім відомо що це мав бути ЦНАП, проте через певні причини ми так і не змогли запустити його роботу. Втім це дало змогу нам сьогодні розмістити тут сучасний бізнес-простір для розвитку полтавського підприємництва «Дія.Бізнес». Разом з тим, все ж таки хотілося б подякувати профільному міністерству регіонального розвитку за допомогу та спів фінансування побудови цієї чудової будівлі. Адже завдячуючи їхній потужній підтримці ми маємо змогу не лише розробляти, але й повноцінно реалізовувати масштабні та соціально значущі проєкти. Вважаю, що головне у суспільно-корисній будівлі навіть не технічні чи архітектурні можливості, а , безперечно, її зміст та наповнення. І на мою думку, «Дія.Бізнес» це максимально правильне рішення, адже завдяки її активній діяльності ми в перспективі зможемо залучати та додатково стимулювати вже існуючі інвестиційні потоки, сприяти створенню нових робочих місць і розвитку підприємництва цілого регіону. Розумію, що це тільки початок та амбітні плани, подальша доля цього проєкту – залежить виключно від нас з вами. Тому обласна державна адміністрація вже найближчим часом активно включиться у роботу цього проєкту, а саме передаватиме йому у користування певні свої напрацювання. Зокрема, це стосуватиметься інвестиційно привабливих місць, громад, проєктів тощо. І вже на їхній платформі ми плануємо доводити цю інформацію до безпосереднього «споживача».

Користуючись нагодою  голова ОДА  вкотре згадав вкрай несприятливу ситуацію із веденням бізнесу у минулому році, через протиепідеміологічні обмеження. Він підкреслив, що Полтавська обласна державна адміністрація не залишалася осторонь цих буремних подій та посильно сприяла відновленню підприємницької діяльності на Полтавщині. Проте зараз країна стоїть на порозі нових обмежень і от-от має перейти у «жовту зону». Тож стабільна епідеміологічна ситуація можлива лише за активної участі усіх членів суспільства. Це передусім стосується вакцинації, яку нині є можливість зробити навіть у найвіддаленіших куточках області. Він підкреслив, що лише свідомо ставлячись до свого здоров’я та здоров’я оточуючих є реальна можливість максимально «відтягнути» жорсткі обмеження, а от й пройти цей період із мінімальними соціально-економічними втратам.

Загалом у дводенній програмі відкриття передбачені: знайомство з національним проєктом, командою центру та партнерами, освітні лекції від успішних підприємців Полтавщини, публічні дискусії, нетворкінг та бізнес-ігри.

Особливо цікавою для присутніх виявилася екскурсія локаціями бізнес-центру. Оскільки основний напрямок його роботи це юриспруденція, маркетинг та HR чимало місця відведено під консультаційні зали, де усі бажаючі зможуть безкоштовно отримати фахову консультацію від провідних спеціалістів. Неабиякої уваги заслуговує і велика конференц-зала, розрахована на близько 50 місць. Саме її планується здавати в оренду для організації різноманітних презентацій, тренінгів, воркшопів та лекцій. За рахунок цього вже на наступний рік планується повністю окупити вартість оренди приміщення та заробітну плату працівників.

На неабияку увагу заслуговує і незвична нам локація pop-up. Це такий собі тестовий майданчик для випробовування свого товару, оцінки його конкурентоспроможності та роботи з потужним фідбеком від потенційних покупців. Завдяки роботі цієї «лабораторії» кожен полтавський підприємець матиме змогу дізнатися усе необхідне про свій товар до його виходу на ринок та врахувати це при подальшому розгортанні виробництва.

Також для усіх охочих працюватиме офлайн бізнес-бібліотека із класичними та сучасними тематичними виданнями.

Працюватиме центр з 9.00 до 20.00 без вихідних та перерви на обід. Тож запрошуємо усіх бажаючих відвідати «Дію.Бізнес» та дізнатися багато цікавого про місцеве підприємництво.