×

У Полтаві завдяки системі відеонагляду «Безпечне місто» удвічі зменшилася кількість конфліктів і вуличних злочинів

Повний аудіазапис прес-конференції

Завдяки роботі системи відеонагляду «Безпечне місто» у Полтаві більше ніж удвічі зменшилася кількість конфліктів і вуличних злочинів, заявив на прес-конференції начальник ГУНП України у Полтавській області Андрій Замахін.

Він розповів про роботу системи у Полтаві і зазначив, що окрім зниження кількості конфліктів і вуличних злочинів, зросла ефективність їх розкриття.

За даними управління патрульної поліції Полтавщини, торік кількість зареєстрованих конфліктів зменшилася на 50 %, на понад 70% менше було повідомлень про домашнє насильство. Також поменшало бійок та адміністративних правопорушень (на 25 %).

А.Замахін вважає, що позитивним тенденціям сприяє розвиток системи відеонагляду у місті. Нині ця система включає понад 300 зовнішніх камер відеоспостереження. Тож надалі планують за підтримки органів місцевого самоврядування збільшити їх кількість ще на 60 одиниць.

Зазначалося, що добре відпрацьована ця система в Гадячі, Горішніх Плавнях, а нині розглядається можливість запровадження аналогічного проекту у Кременчуці. Адже криміногенна обстановка в індустріальному центрі області, порівняно з Полтавою, виглядає куди тривожніше. .