×

У замороженому курячому м’ясі, що експортувалося з Польщі, виявили сальмонелу

До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло повідомлення через систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 22 вересня 2021 року № 2021. 5027 та № 2021. 5027 – fup 1 виявлено Salmonella групи C 1в охолодженому і замороженому курячому м’ясі, що експортувалося з Польщі. (виробник SuperDrop S.A., Karczew; місце зберігання: AMP Logistyka, Plonsk, Poland), продукцію надіслано до України у кількості 585 кг (отримувач: ПП «ЛЯМІТ», просп. Червоної Калини 39/31, м. Львів 79070).

Нагадаємо, відповідно до статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (далі – Закон) оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та письмово інформувати компетентний орган про виявлені невідповідності та вжиті заходи.

У разі виявлення вищезазначеної продукції в обігу, просимо негайно інформувати Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області за адресою: вул. Воскресенський узвіз,7, м. Полтава, 36020, тел. (0532) 60-66-47, e-mail: pol_gydpss@polvet.gov.ua, тел. Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини: (0532) 56-99-63