×

Уряд розширив повноваження військових адміністрацій щодо залучення громадян до суспільно корисних робіт

Уряд затвердив постанову «Про внесення змін до Порядку залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану», якою розширив повноваження військових адміністрацій щодо залучення громадян до СКР. Відповідне рішення було прийняте на засіданні Кабінету Міністрів України 16 грудня 2022 року.

Як зазначається в документі, цей акт деталізує порядок взаємодії військового командування та воєнних адміністрацій щодо:

– надання військовим адміністраціям більшої самостійності в ініціюванні та прийнятті рішень про залучення працездатних осіб до виконання суспільно корисних робіт (СКР),

– визначення видів СКР, виконання яких необхідне на відповідній території або місцевості.

У зв’язку з потенційними загрозами, які можливі з боку держави-агресора, пропонується, зокрема, передбачити, що виконання суспільно корисних робіт в небезпечних умовах допускається виключно за письмовою згодою особи, яку планується залучити до таких СКР та з дотриманням вимог законодавства щодо охорони праці при виконанні таких робіт.

Нагадаємо, що участь у суспільно корисних роботах з боку безробітних є добровільною і оплачується на рівні не нижче за мінімальну зарплату, яка на сьогодні складає 6700 грн. Крім того, оплату за виконання таких робіт можуть дофінансовувати з обласних бюджетів.