×

В Україні проти олігархів реально боролася тільки Тимошенко, – експерт

Для справжньої боротьби з олігархами потрібна лише політична воля, а не спеціальні закони. Найяскравіший приклад такої діяльності свого часу демонструвала двічі прем’єр-міністр Юлія Тимошенко. 

Таке переконання в ефірі телеканалу UA:Перший висловив політичний експерт Костянтин Матвієнко.

«Антиолігархічний закон – це ніяка не боротьба з олігархами. З олігархами борються не спеціальним дискримінаційним законом, а передусім антимонопольним законодавством», – вважає експерт. 

За його словами, реальну роботу з викорінення в Україні влади олігархії проводила лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко, і для цього їй не знадобився спеціальний закон.

«Згадайте, як Юлія Тимошенко боролася з олігархами, коли реприватизувала Криворіжсталь. Без всякого закону про боротьбу з олігархами. Просто довела в суді, спочатку будучи прем’єром, а потім вже втративши владу, незаконність приватизації. Криворіжсталь націоналізували і продали за ринковою ціною. От вам найяскравіший в Україні приклад боротьби з олігархами», – наголосив Матвієнко. 

Характеризуючи провладний антиолігархічний закон, він звернув увагу, що в документі містяться дискримінаційні ознаки та порушення прав людини, на що обов’язково у своєму висновку вкаже Венеційська комісія.

«Закон має яскраві дискримінаційні ознаки – не персонально конкретних олігархів по прізвищах, але людей до них наближених. Тобто може так статися, що будь-яку людину можна буде пов’язати з олігархом», – резюмував політексперт.

Нагадаємо, лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко назвала президентський антиолігархічний закон фейком, в результаті якого не постраждає жоден олігарх.