×

В Україну доставлять вакцину Pfizer і холодильники для її зберігання

Україна досягла домовленостей щодо поставки великих партій вакцини Pfizer. Про це вчора повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на своїй сторінці Фейсбук.

« Тепер можу відкрито говорити про переговори, які тривали кілька місяців. Сьогодні Pfizer нарешті зі свого боку підписав рамковий договір про постачання в Україну 10 млн доз вакцин. Ми очікуємо, що перші партії за цим контрактом почнуть надходити вже найближчими місяцями. А всі 10 млн доз будуть поставлені протягом 2021 року» – йдеться у повідомленні.

Крім того, стало відомо, що з Америки в Україну також доставлять холодильники для зберігання вакцини.

« Агентство США з міжнародного розвитку USAID надасть Україні холодильники для перевезення і зберігання вакцини проти коронавірусу компанії Pfizer. Вакцини, схвалені ВООЗ, є одними з найефективніших інструментів боротьби з цією пандемією. Вони зменшують трагічні людські втрати та пом’якшують поточні наслідки у сфері охорони здоров’я та в економіці”, – написала пресслужба посольства США у фейсбуці.

Що відомо про Pfizer

Компанії Pfizer і BioNTech заявили, що їхня вакцина проти коронавірусу ефективна приблизно на 91% Pfizer знизили ефективність вакцини, але препарат захищає від “південноафриканського” штаму і захищає від штаму коронавірусу з ПАР.

Pfizer є першою ухваленою вакциною проти коронавірусу. У світі найбільше довіри саме до цього препарату. Спершу для транспортування потрібно було організувати спеціальні морозильні камери.