У Чистий четвер традиційно починають пекти паски та фарбувати яйця. Рецептів пасхальної випічки в кулінарії незліченна кількість, тож пропонуємо тобі приготувати приголомшливу паску з листкового тіста. Паска із здобного листкового тіста – легка, повітряна і неймовірно красива! Варення і горіхи рівномірно розподілені в випічці, вона добре пропікається, має шарувату структуру, після охолодження не кришиться. Готуй пасхальну випічку з нами і Великдень 2021 буде для тебе найсмачнішим.
Інгредієнти для паски з листкового тіста:
- Дріжджі – 1 пакет.
- Молоко – 250 мл
- Масло вершкове – 100 г
- Цукор – 50 г
- Борошно – 400 г
- Сіль – 0,5 ч. Л.
- Варення (будь-яке) – 70 г
- Горіхи (будь-які) – 100 г
- Яйце куряче – 1 шт
- Ванілін – 1 пакетик
Інгредієнти для глазурі:
- Цукрова пудра – 50 г
- Білок яєчний – 1 шт
- Сіль – 1/2 ч. Л.
- Сік лимонний – 1 ст. л.
- Какао – 1 ст. л.
Інгрідієнти для мастики
- Цукрова пудра – 100 г
- Молоко сухе – 100 г
- Молоко згущене – 100 г
- Барвник харчовий
- Крохмаль – 2 ст. л.
Приготування паски з листкового тіста:
- У глибоку миску влий тепле молоко, додай сіль, цукор, розтоплене масло, поклади дріжджі, 100 г борошна. Все перемішай, накрий миску рушником і постав в тепле місце без протягу на півгодини.
- Через 30 хвилин вбий туди яйце, потихеньку насип борошно, ванілін, всі дріжджі і виміси тісто. Виміси ретельно тісто, а потім скачай в кулю, поклади в глибоку миску, накрий рушником і відстав на годину в тепле місце.
- Розділи тісто на 8 частин, кожну з них скачай в кульку. Кульки розкачай в коржі (розміром з основу паски).
- Перший корж змасти маслом, посип горіхами і помісти на дно форми для випічки пасок.
- Другий корж змасти варенням і поклади в форму зверху першої.
- За таким принципом чергуй шари до кінця – горіхи-джем-горіхи-джем.
- Найвищий корж змасти лише маслом, накрий рушником і залиши в теплому місці без протягів на півгодини. Потім прибери рушник і постав випікатися в духовку на 30 хвилин при 180 градусах.
- Що стосується глазурі: збиваємо білок з дрібкою солі. Додаємо цукрову пудру, какао, лимонний сік і знову збиваємо. Беремо пензлик і змащуємо верхівку паски глазур’ю. Ми залишаємо підсихати на 4 години.
- Тепер робимо мастику: змішуємо цукрову пудру зі згущеним і сухим молоком і збиваємо близько 10 хвилин, поки не загусне. Потім додаємо харчовий барвник, змішуємо, скачуємо як тісто і вирізаємо з мастики прикраси для паски з листкового тіста.