×

Великдень 2021: ТОП-5 смачних і красивих страв для дітей

Великдень — свято сімейне, і діти чекають на нього не менше, ніж дорослі. Однак не всі страви зі святкового столу їм підходять. Які частування можна придумати, щоб нагодувати дітей смачно, святково і при цьому корисно? Ми зібрали для вас топ-5 рецептів, які точно будуть до вподоби маленьким гурманам.

Заячі булочки

Великдень
Страви для дітей на Великдень © depositphotos

На пасхальному столі красуються гостинці від зайчика — дріжджові пишні і яскраві морквяні булочки. Повз них складно пройти, тому що вони апетитні, нарядні й дуже смачні.

Інгредієнти:

  • 1 морква,
  • 1 яйце
  • 50 г вершкового масла,
  • 1 ст. ложка молока,
  • 300 г борошна,
  • 2 ст. ложки цукру,
  • 2 г ванільного цукру,
  • 1 пакетик сухих дріжджів,
  • щіпка солі.

Приготування:

  1. Змішай 2 ст. ложки борошна, сухі дріжджі, цукор, ванільний цукор і молоко. Дай трохи постояти в теплі.
  2. Моркву натри на дрібній тертці.
  3. В опару додай яйце, просіяне борошно, сіль, моркву і тепле вершкове масло.
  4. Заміси тісто, накрий і залиш підходити приблизно на годину.
  5. Обімни тісто і знову залиш, щоб підійшло.
  6. Розділи тісто на невеликі шматочки, скатай з них кульки, щоб вийшло на дві великі кульки одна поменше.
  7. Сформуй з тіста зайчиків: дві кульки – тулуб і голова, а третю кульку трохи приплюсни — це будуть вушка.
  8. Виклади зайців на застелене пергаментом або змащене деко так, щоб між ними була відстань. Накрий і залиш на 20 хвилин – вони ще трохи підійдуть.
  9. Змасти булочки білком і відправляй деко в розігріту до 200°С духовку на 15-20 хвилин.
  10. Готові булочки трохи скропи водою і накрий серветками — так вони стануть м’якше.

Гарбузово-картопляне пюре

Великдень
Страви для дітей на Великдень © depositphotos

Пюре з додаванням гарбуза – не тільки корисно, але ще і дуже смачно. Гарбуз додає простій страві незвичайної ніжності та приємного солодкого смаку. Сподобається не тільки дитині, так що приготуй з запасом.

Інгредієнти

  • 200 г картоплі,
  • 100 г гарбуза,
  • 1 ч. ложка вершкового масла,
  • 2 ст. ложки молока,
  • сіль за смаком.

Приготування

  1. Картоплю і гарбуз поріж невеликими шматочками.
  2. Залий овочі водою, посоли і вари до готовності після закипання приблизно 20 хвилин.
  3. Злий воду і розімни овочі до однорідної маси.
  4. Додай масло, кип’ячене молоко і зроби пюре.
  5. При необхідності, якщо пюре круте, додай ще молоко або бульйон.

Парові котлети з індички

Великдень
Страви для дітей на Великдень © depositphotos

Пропонуємо приготувати дієтичні котлети з індички на пару.  Додавання в індичий фарш овочів надає котлетам більш насиченого смаку і красивого кольору.

Інгредієнти:

  • 400 г філе індички,
  • 1 цибулина,
  • 1 невелика морква,
  • трохи кропу,
  • 1 ст. ложка оливкової олії,
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. Цибулю дрібно поріж. Краще не крутити її на м’ясорубці, тому що вона втратить сік і додасть гіркоти.
  2. Моркву натри на дрібній тертці.
  3. Подрібни кріп.
  4. Філе індички пропусти через м’ясорубку.
  5. Змішай фарш із морквою, цибулею, кропом, посоли і додай оливкову олію.
  6. Фарш гарненько перемішай, а потім відбий, набираючи невелику порцію в руку і з силою кидаючи назад в миску.
  7. Сформуй котлети — круглі, овальні або в формі яких-небудь звірят.
  8. Якщо немає пароварки, котлети можна приготувати за допомогою друшляка і каструлі.
  9. Виклади котлети в друшляк, встанови його в каструлю з киплячою водою, щоб вода не діставала до рівня котлет, накрий кришкою і готуй 15-20 хвилин.

Фаршировані яйця Курчата

Великдень
Страви для дітей на Великдень © depositphotos

Чого-чого, а яєць на Великдень збирається багато. З них можна приготувати симпатичних курчат, які дуже сподобаються дітям. Та й дорослі не відмовляться від такої закуски.

Інгредієнти:

  • 5 яєць,
  • 100 г сиру,
  • 1 морква,
  • 10 родзинок,
  • 1 ст. ложка сметани або майонезу,
  • сіль за смаком.

Приготування

  1. Звари моркву, остуди і виріж з неї лапки і дзьобики. Залишок моркви потри на дрібній тертці.
  2. Сир також потри на дрібній тертці.
  3. Варені яйця розріж так, щоб вийшли дві акуратні красиві кришечки. Решту білка і жовтка подрібни.
  4. З’єднай подрібнені яйця, морква, сир, сметану (або майонез), посоли і добре перемішай.
  5. Нафаршируй з сумішшю кришечки і оформи курчат.
  6. Увіткни морквяні лапки і дзьобики, а оченята зроби з родзинок.

Великоднє печиво з глазур’ю

Великдень
Страви для дітей на Великдень © depositphotos

Крім святкової випічки, зроби разом із дітьми красиве великоднє печиво. Тут є де розвернутися для дитячої фантазії і творчості.

Інгредієнти

для тіста:

  • 200 г вершкового масла,
  • 1 яйце,
  • 350 г борошна,
  • 130 г цукру,
  • 5 г ванільного цукру,
  • 5 г розпушувача,
  • щіпка солі,

для глазурі:

  • 1 яєчний білок,
  • 100 г цукрової пудри.

Приготування

  1. Змішай всі сипучі інгредієнти: просіяне борошно, цукор, ванільний цукор, розпушувач і сіль.
  2. Додай до сипучих продуктів порізане невеликими шматочками м’яке вершкове масло і подрібни все в крихту.
  3. Додай в тісто яйце і знову гарненько перемішай до отримання однорідної маси.
  4. Скачай тісто в кулю, загорни в плівку або серветку і поклади в холодильник на півгодини.
  5. Охолоджене тісто розімни і розкачай в пласт товщиною 5-8 мм.
  6. За допомогою фігурного ножа або формочок виріж заготовки печива.
  7. Викласти печиво в застелену пергаментом форму і випікай в розігрітій до 200°С духовці 15-20 хвилин.
  8. Дістань печиво з духовки і повністю остуди.
  9. Білок збий із цукровою пудрою до густоти.
  10. Охолонувше печиво прикрась білковою глазур’ю за допомогою кондитерського мішка.

Смачного!