×

Відтепер полтавці зможуть безкоштовно замовити книги для дітей з порушенням зору

Дитячі книги шрифтом Брайля можна безкоштовно замовити в онлайн-бібліотеці.

На сайті можна обрати книги для дітей з порушеннями зору дошкільного, молодшого та середнього шкільного віку, але лише для тимчасового використання, повідомило «Hromadske».

Полтавці можуть замовити казки, дитячі оповідання або твори англійською мовою. Доставку книг сплачують відправники. Крім того, для людей з порушеннями зору книги можуть відправити спеціальним письмовим повідомленням.

Онлайн-бібліотеку відкрили у межах проєкту «Книга Брайлем» за ініціативи благодійного «Фонду родини Нечитайло» та міжнародного благодійного фонду «Здоров’я майбутнього». Як повідомляють у фонді, це роблять задля того, щоб зробити читання для дітей з порушеннями зору доступнішим:

«В епоху цифрових технологій, паперова книга лишається важливою частиною формування навичок читання та письма, грамотності та розвитку мовлення дитини. Неможливо навчити дитину читати й писати на слух, тому для дітей з особливими освітніми потребами важливу роль відіграють книги, що видані спеціальним шрифтом Брайля».

Протягом 2015-2019 року видали 51 книгу, загальним тиражем 3 тис. 490 примірників рельєфно-крапковим шрифтом на суму понад 1,4 млн грн. Саме їх і можна замовити в онлайн-бібліотеці.

Як повідомляє «hromadske», у межах благодійного проєкту, окрім сайту з книгами створили комікси для людей з порушеннями зору, постери й гіпсові рельєфи з аудіосупроводом для музеїв.

Детальнішу інформацію про отримання книг для тимчасового користування можна отримати за номером: +380504505441.

Довідка

Шрифт Брайля – рельєфно-крапковий шрифт для написання і читання людьми з порушеннями зору. В основі шрифту лежить комбінація шести крапок. Система редакційно-видавничого процесу видань шрифтом Брайля полягає у «перекладі» традиційного тексту у рельєфно-крапковий шрифт і друк на спеціальній машині.