×

Віктор Павлік підтримує проєкт по реконструкції полтавського картодрому “Лтава”

Полтавець Андрій Приходько на “Бюджет участі” подав проєкт “Реконструкція траси українського масштабу СТК Лтава». У голосуванні він має номер 53.

 Чоловік зауважив, що картодром «Лтава» перебуває в аварійному стані:

– На картодромі за 30 років капітального ремонту не було. Тож трибуна розвалюється, асфальт кожного року потребує догляду, дах частково протікає і так далі… Загалом на споруді присутні усі проблеми, до яких може призвести старість та занедбаність.

Автор автомобільного шоу «Блондинка Рулить», українська телеведуча Ірина Ольховська намагається допомогти врятувати полтавський картодром. На своїй сторінці у “Фейсбуці” вона опублікувала фото- та відеозвернення до полтавців від зірок українського шоу-бізнесу. Серед них народний артист України Віктор Павлік та актор гумористичного проєкту «Дизель Шоу» Єгор Крутоголов.

Довідка!

Картодром «Лтава» відкрили 26 червня 1988 року у селищі Розсошенці, що фактично примкнуло до околиць Полтави. За своїми характеристиками він вважається одним із найкращих на території України та СНГ. Траса довжиною 1050 метрів відповідає міжнародним стандартам. Ширина її полотна становить 9 метрів, ширина стартової зони  14 метрів. Трибуни картодрому розраховані на 2500 глядачів.

Щорічно на картодромі проводять годинний забіг “Ltava run racing”, який організовує біговий клуб “Runing club Poltava”, а також відомі на всю Україну перегони на спортивних автомобілях “United Time Attack Series”.