×

«Ворскла» – «Львів». Огляд матчу

31 травня у Полтаві на стадіоні Олексія Бутовського відбувся матч 24-го туру Чемпіонату України з футболу між командами ФК “Ворскла” та ФК “Львів”.

Перед матчем обидві команди мали рівну кількість очок, тому це додавало інтриги.

О 14:00 головний арбітр Максим Козиряцький дає свисток щодо початку матчу.

Із перших хвилин протистояння стало помітно, що команди скучили за футболом: різкий пресинг, підкати та боротьба за кожен клаптик поля.

Тож уже на 13-ій хвилині матчу було відкрито рахунок на користь «Ворскли». Нападник Кане забив гол із меж воротарського майданчика.

Після чого ФК “Львів” починає атакувати ворота полтавчан, але це не дало жодних результатів.

Наприкінці 1-го тайму господарі поля створили ще два гострих моменти, але рахунок матчу залишився без змін.

Під час перерви почався сильний дощ. І газон добряче намочило. Тож у другому таймі це відобразилося на грі.

Настанови тренера «Ворскли» Юрія Максимова допомогли його підопічним пожвавити матч. І уже на 56 хвилині біля воріт суперника був небезпечний момент. Але гол не вдалось забити.

Під час гри були красиві підкати і відірвані шматки газону. Тренери робили заміни. Нагадаємо, що Міжнародна футбольна асоціація (ФІФА) дозволила проводити п’ять замін у матчі. Тому не дивуйтесь, що загалом у матчі їх провели аж сім. Усе було в рамках правил.

Кінець другого тайму не обіцяв ніяких зрушень у рахунку. Але все змінила 90+4 хвилина матчу. Останні 60 секунд перевернули з ніг на голову результа усього протистояння.

Після розрізаючого пасу Жоеля Бопезю («Львів») м’яч опинився у штрафному майданчику і потрапив у руку півзахисника полтавців Пуцліну. Тож арбітр без вагань вказав на одинадцятиметрову позначку.

Пенальті. Нападник Шина чи воротар Різник?

Проте за мить м’яч усе ж таки опинився у воротах полтавців. І гра закінчилася із рахунком 1:1.

Довідка

Головний арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя).

Асистенти: Дмитро Козорезов (Одеська область), Станіслав Марулін (Херсонська область). “Ворскла” – “Львів” 1: 1.

Голи: Кане, 13 – Шина, 90 + 4 (пен.).

“Ворскла”: Різник, Чеснаков, Кане, Пердута, Сапай, Пуцлін, Альюне, Скляр, Кулач, Степанюк (Д.Кравчук, 84), Васін (Якубу, 79).

Тренер: Юрій Максимов.

“Львів”: Сарнавський, Приймак, Люлька (Велвес, 82), Гончар, Братков, Борзенко, Богунов, Нич (Ренан, 51, Яковеллі, 69), Шина, Татарка (Бопезю, 83), Тавареш.

Тренер: Єгіше Мелікян.

Попередження: Скляр, 14 – Шина, 28, Тавареш, 72, Велвес, 87.