×

Викрили двох поліцейських, які підозрюються в хабара за видачу дозвільних документів на зброю

Прокуратура Полтавської області спільно з ТУ ДБР, за оперативного супроводу УСБУ в Дніпропетровській області викрили одразу 2 інспекторів з контролю обігу зброї у сфері дозвільної системи ГУ НПУ в Дніпропетровській області за підозрою в одержанні неправомірної вигоди на загальну суму 750 доларів США.

За версією слідства, обидва правоохоронці за 350 та 400 доларів погодилися “допомогти” 2 жителям Дніпропетровщини, які не мали права на придбання та зберігання травматичної зброї, отримати такі дозволи.

Вказані особи затримані. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та обрання запобіжних заходів. Опрацьовується версія систематичності вказаних дій, аналізуються вилучені документи, встановлюється причетність інших службових осіб.

Досудове розслідування у кримінальних провадженях триває за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, за попередньою змовою групою осіб), повідомляє Прес-служба прокуратури Полтавської області