×

За минулу добу вогнеборці ліквідували 20 пожеж на відкритій території

Протягом 16 серпня рятувальники з підрозділів Полтавського гарнізону ДСНС України та місцевої пожежної охорони ліквідували 20 пожеж на відкритій території.

Горіння зафіксовані у Полтаві, Кременчуці, Решетилівці, Миргороді, Глобиному та ПолтавськомуМиргородському, ЛубенськомуКременчуцькому районах. Внаслідок займань було знищено  31,6 га сухої рослинності та сміття.

Так, о 10:20 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу, що виникла на відкритій території у с Бессараби Великосорочинської сільської громади Миргородського району. Вогнеборці, які прибули на виклик, встановили, що горить суха рослинність на площі 8 га. Пожежу було локалізовано о 11:36, а о 12:30 – ліквідовано. До гасіння залучалися 6 чоловік особового складу 5-ї державної пожежно-рятувальної частини, 11-го державного пожежно-рятувального посту, 2 одиниці техніки та працівники і техніка МПО с. Великі Сороченці. Причина пожежі встановлюється.

Головне управління ДСНС України у Полтавській області звертається до громадян з приводу обережного поводження з вогнем! Не спалюйте сміття на городах та суху траву на відкритих територіях. Ці необдумані дії вкрай небезпечні, що приводять до виникнення пожеж у приватних житлових, господарських спорудах та на дачних садибах. Трава та сміття легко займаються від сірника або недопалка, а полум’я швидко розповсюджується на значні території.

Якщо під час відпочинку на природі, або знаходячись на присадибній чи дачній ділянці помітили безупинне розповсюдження вогню – негайно повідомте до пожежно-рятувальної служби за номером 101.

т1.jpg
т2.jpg
т3.jpg
т4.jpg
т5.jpg

ГУ ДСНС України у Полтавській області