×

Закуска до чаю: ТОП-3 рецепта хрустких вафель

Щоб ритуал чаювання приносив задоволення, побалуй себе вишуканим десертом. Пропонуємо вам кілька простих рецептів вафель.

Цей десерт можна їсти і без начинки, і з начинкою з абсолютно різних інгредієнтів на будь-який смак.

Вафельні трубочки

Вафлі
Рецепти вафель © depositphotos

Інгредієнти:

  • борошно — 1 склянка
  • яйця — 3 шт.
  • ванільний цукор — пакетик
  • цукор — за смаком
  • молоко — 0,5 склянки
  • вершкове масло — 200 г
  • сіль, сода — щіпка

Спосіб приготування

  1. У розтоплене вершкове масло додай борошно, цукор і яйця. Добре вимішуємо тісто. Потім поступово вливай молоко і знову перемішуй. Додай ванільний цукор. Тісто має вийти, як для оладок.
  2. Розігрій електовафельницю і заливай тісто. Випікай до золотистої скоринки.
  3. Щоб вийшла трубочка, потрібно дуже швидко встигнути згорнути тісто до того, як воно почне остигати. Якщо не встигаєш і тісто швидко затверділо, краще відклади і не ламай вафлі.
  4. Вафлі трубочкою можна подавати без начинки або наповнювати вареним згущеним молоком, заварним кремом або шоколадом.

Бельгійські м’які вафлі

Вафлі
Рецепти вафель © depositphotos

Інгредієнти:

  • борошно — 180 г
  • яйця — 2 шт.
  • вершкове масло — 100 г
  • молоко — 230 мл
  • цукор — 100 г
  • ванільний цукор — 8 г
  • розпушувач — 0,5 ч.л.
  • сіль за смаком


Спосіб приготування

  1. Підготуй продукти, щоб вони були кімнатної температури.
  2. Відокрем білки від жовтків і постав їх в холодильник, а до жовтків додай звичайний і ванільний цукор і розітри. Можна додати пару ложок молока, якщо суміш буде надто густа.
  3. Додай вершкове масло і перемішай.
  4. Влий молоко і добре розмішай.
  5. Змішай борошно з розпушувачем,  заміси тісто. Воно повинно бути не дуже густе і не дуже рідке. При необхідності досип ще трохи борошна.
  6. В охолоджені білки додай щіпку солі і збивай 5-6 хвилин міксером до густої піни. Спочатку на низьких оборотах, як маса почне біліти, потужність поступово додавай.
  7. Акуратно змішуй тісто з білками. Маса повинна вийти кремоподібною, як для бісквіта, і вільно литися.
  8. Розігрій вафельницю. Якщо покриття антипригарне, маслом змащувати не обов’язково. Акуратно виливай тісто на вафельницю, щоб розподілилося по всіх кутках.
  9. Випікай до золотистого кольору.
  10. Готові вафлі знімай силіконовою лопаткою і дай охолонути на решітці, щоб вони вийшли хрусткими зовні і м’якими всередині.
  11. Прикрашати вафлі можна сметаною, згущеним молоком, шоколадом, медом, варенням, фруктами тощо.


Сирні вафлі

Вафлі
Рецепти вафель © depositphotos

Інгредієнти:

  • сир твердий — 200 г
  • маргарин — 200 г
  • яйця — 2 шт.
  • борошно — 250-300 г
  • газована мінеральна вода— 200 мл
  • сода — 1 ч. л.
  • сіль — 1 ч. л.

Спосіб приготування

  1. Розтопи маргарин, сир натри на дрібній тертці.
  2. Змішай борошно з сиром і газованою водою. Добав яйця, посоли і додай соди. Ретельно збий тісто віночком або ложкою, щоб маса вийшла консистенції густої сметани. Якщо тісто вийде рідким, можеш додати ще борошна.
  3. Викладай тісто в попередньо розігріту вафельницю, змастив її маслом.
  4. Запікати треба до золотистої скоринки. Час випічки залежить від вафельниці.