×

Заварні, шоколадні та з петрушкою: які млинці приготувати на Масницю

З 8 березня українці святкують Масницю, головною стравою якої є млинці. Їх випікають на воді, молоці та кефірі. Присмачують різноманітними сиропами, сметаною, варенням, шоколадом чи цукровою пудрою. Випікають солодці та солені все залежить від смакових вподобань.

За бажанням млинці посипають цукровою пудрою.

Заварні млинці на кефірі

Інгредієнти:

кефір – 2 склянки

борошно – 2 склянки

яйця – 2 шт.

сіль, цукор – за смаком.

Приготування:

Кефір, яйця, борошно, сіль та цукор перемішати й збити вінчиком. В склянку окропу додати соду. Розмішати й вилити в тісто та залишити на 5 хвилин. Додати олію. Млинці смажити на розігрітій сковороді по хвилині з кожного боку.

Прикрашають тертим шоколадом.

Шоколадні млинці

Інгредієнти:

ківі – 3 шт.

банани – 2 шт.

холодна вода – 3/4 склянки

холодне молоко – 3/4 склянки

борошно пшеничне просіяне – 1 склянка

яйця – 3 шт.

сіль – 1/4 ч. л.

масло вершкове – 3 ст. л.

олія – за смаком

какао – 1 ст. л.

сметана -150 г

цукор – 50 г.

Приготування:

Змішати усі інгредієнти до однорідності. Випікати млинці з двох сторін. Сметану збити з цукром й змастити млинці. Додати фрукти та нарізати на шматки. За бажанням можна посипати цукровою пудрою.

Готові млинці поливають сметаною.

Сирні млинці з петрушкою

Інгредієнти:

борошно – 1 склянка

молоко – 1.5 склянки

сир твердий – 150 г

яйця – 2 шт.

петрушка – 1 пучок

розпушувач – 1 ч. л.

цукор – 1 ч. л.

сіль – 1 ч. л.

олія – 1 ст. л.

масло – 50 г

часник – 1 зубець.

Приготування:

Сир натерти на дрібній тертці. Очищену петрушку, часник дрібно нарізати. Яйця збити міксером з сіллю і цукром в піну. У підігріте молоко влити яєчну масу й перемішати. Додати просіяне борошно. Всипати сир, часник, подрібнену зелень і влити олію й змішати. Смажити млинці на розігрітій і змащеній олією сковороді. Готов страву змастити шматочком вершкового масла.